Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROJEKTI U CENTRU SVIJETA

U Ludbregu se gradi nova stambena zgrada i kockarnica

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U začetku su dvije nekretninske investicije u Ludbregu – jedna se odnosi na stanove, a druga na zabavu i kocku. Što se tiče izgradnje stanova, investicija se odvija na livadi pokaj autobusnog kolodvora, gdje će niknuti nova zgrada. Investitor je Duško Kanižaj, poznati čakovečki  poduzetnik, koji je između ostalog vlasnik i hotela s četiri zvjezdice u Čakovcu, ali i bivše zgrade Glasa Podravine u Koprivnici, gdje sprema investiciju u turističkom sektoru.

Inače, investitor je tvrtka Instal-promet Kanižaj, a ta tvrtka u prošloj je godini imala 19,4 milijuna kuna prihoda, uz približno 1,8 milijuna kuna dobiti.

Tvrtka je čestice prošle godine kupila od Grada za iznos nešto manji od 600 tisuća kuna. Iz tvrtke su u predočenom poslovnom planu tada naveli kako će tamo izgraditi stambeni ili poslovno-stambeni objekt, a za njegovu izgradnju trebat će između 10 i 20 milijuna kuna.

Još nije poznata sudbina zgrade autobusnog kolodvor, koja je također u vlasništvu tvrtke. Neslužbeno doznajmo da su opcije ili pretvoriti ju u poslovni prostor ili srušiti te napraviti još jednu stambenu zgradu.

Iza druge je investicije je, pak, koprivnička tvrtka Multi-Star, koja je u vlasništvu isto tako poznatog, ako ne i poznatijeg poduzetnika Darka Martinušića. On i njegova obitelj bili su vlasnici legendarne diskoteke Papillon u Peterancu, a Martinušić danas vodi uspješnu biznis s aparatima za igru na sreću.

– Multi-Star d.o.o je tvrtka sa sjedištem u Koprivnici koja se bavi priređivanjem igara na sreću u 14 različitih klubova diljem Hrvatske u sljedećim gradovima: Krapina, Daruvar, Slatina, Čakovec, Koprivnica, Križevci, Bjelovar, Virovitica, Ivanić Grad, Trnovec Bartolovečki, Varaždin i Požega – stoji na njihovim stranicama.

Tvrtka je u 2022. godini imala prihode od nešto više od 75 milijun kuna i 107 zaposlenih. Posebno u oči pada dobit, koja je u prošloj godini iznosila čak 20 milijuna kuna. Što se investicija u Ludbregu tiče, tamo će se, prema riječima Darka Martinušića, izgraditi poslovno-skladišni prostor. No, da se zaključiti da će  Ludbreg vrlo brzo dobit novi automat klub i casino. Nekretnine se grade na samom ulazu u Ludbreg iz smjera Koprivnice, pokraj autopraone u Gospodarskoj ulici.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati