Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu već počeo projekt iz ITU mehanizma: Gradit će se Kuća rijeke Bednje

U Gradu Ludbregu ovog je tjedna održan početni sastanak za pripremu Strateškog projekta 6. Zelena mjesta rekreacije i aktivnog održivog turizma unutar Urbanog područja Varaždin na kojem su sudjelovali gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave koje će zajedno provoditi ovaj strateški projekt.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Proteklih godinu dana intenzivno se radilo na izradi Strategije razvoja urbanog područja koja služi kao multisektorski strateški okvir za korištenje mehanizmom integriranog teritorijalnog ulaganja (tzv. ITU mehanizam). Vizija Urbanog područja Varaždin jest povezivanje u održivo i konkurentno područje svih jedinica lokalne samouprave i to kroz integrirana strateška ulaganja u poduzetništvo, inovacije, kulturno-povijesnu baštinu, infrastrukturu i okoliš – poručili su iz Grada Ludbrega.

 Od sedam definiranih strateških projekta, nositelj Projekta 6. Zelena mjesta rekreacije i aktivnog održivog turizma je Grad Ludbreg, dok su ostali partneri Općina Martijanec, Općina Petrijanec, Općina Sračinec, Grad Varaždinske Toplice, Općina Vinica, Grad Varaždin, Općina Trnovec Bartolovečki, Općina Jalžabet, Grad Novi Marof i Općina Sveti Ilija. Cilj ovog projekta jest osnažiti kapacitete urbanog područja za provedbu integriranog turističkog proizvoda temeljenog na prirodnoj i kulturnoj turističkoj osnovi i aktivnom turizmu. Projekt će se provoditi za lokalno stanovništvo koje će se izgrađenom i opremljenom infrastrukturom koristiti za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti, ali i za turiste koji traže tjelesnu aktivnost, sadržaje prilagođene djeci i boravak u prirodi.

– Projektne aktivnosti usmjerene su na razvoj rekreacijskih turističkih kapaciteta koje obuhvaćaju trail trčanje, hodanje, kampiranje, biciklističke ture, vodene sportove, a sve će aktivnosti biti povezane u cjelovitu turističku ponudu. U okviru projekta, osim razvoja outdoor sadržaja na području grada Ludbrega, planira se i izgradnja Kuće rijeke Bednje na području Otoka mladosti kao budućeg posjetiteljskog centra, edukativnog centra s interpretacijom specifične flore i faune rijeke te samog lokaliteta i infopunkta za svu ostalu turističku ponudu područja Centar svijeta – naveli su u Gradu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI