U molvarskom svetištu otvoren Camino Podravina

Podravina je i službeno postala dio hrvatske Camino rute kao dijela europske mreže hodočasničkih putova svetog Jakova, a otvorenje je priređeno u svetištu u Molvama. Članovi Bratovštine svetog Jakova i volonteri označili su rutu po Podravini u dužini od oko 120 kilometara, čime je i naš kraj postao dio najpoznatijeg hodočasničkog puta. Camino Podravina ima šest dnevnih dionica prosječne dužine 20-tak kilometara koje vode od Ferdinanovca preko Koprivnice do Ludbrega. Projekt je realiziran i uz potporu županijske Turističke zajednice i Turističke zajednice Dravski Peski.

-Na rutama se, uz poticanje uslužnog gospodarskog segmenta i turizma, želi poticati na predstavljanje bogate povijesne, crkvene, kulturne i etno baštine kraja kroz koji se prolazi, kao i pružanje duhovne potpore hodočasnicima – kaže Nino Hat, koordinator obilježavanja Camino rute po Podravini.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI