Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U našem susjedstvu: Prevario poznanike za 512.000 eura, lovu trošio na hotele i kocku

Okrivljeni 33-godišnjak posudio je od dvojice muškaraca iz okolice Čakovca ukupno 512.000 eura i to na način da ih je uspio uvjeriti kako mu je novac potreban radi plaćanja provizija u stranim bankama u kojima mu stoji položeni novac nakon čega on taj novac može podići i vratiti im pozajmice.

Ubrzo se ispostavilo da nikakav novac u stranim bankama ne postoji kao niti da ima namjeru pozajmljenu sumu vratiti. Kao jamstvo za povrat novca navodno im je predao prometnu dozvolu automobila marke VW Touareg, švicarske registracije, tvrdeći da se radi o njegovu automobilu, a predao im je i nenaplative zadužnice na vlastito ime i na ime njegova trgovačkog društva.

Osim toga oštećenike je nazivao telefonom i lažno se predstavio kao zaposlenik servisa za novčane transakcije tvrdeći da novac iz inozemstva uskoro stiže. Ispotavilo se da je novac utrošio na vlastite potrebe, hotele kao i na igre na sreću i kladionicu.

Spomenimo da je u rujnu 2021. godine u Čakovcu također lažno prijavio i dao iskaz policiji o gubitku svoje osobne iskaznice iako ju je nakon toga nastavio koristiti nakon što je bila poništena i izdana mu nova. Nakon provedene istrage Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu 3. siječnja 2023. godine podignulo je protiv okrivljenog hrvatskog državljanina optužnicu radi kaznenog djela prijevare kao i kaznenog djela davanja lažnog iskaza, a produljen mu je i istražni zatvor.

FOTO: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati