U nedjelju Ludbreg postaje grad vodenih sportova

Svake godine 24. svibnja obilježava se Europski dan parkova. Inicijativu je pokrenula organizacija Europarc Federation 1999. godine, kako bi se obilježilo stoljeće od proglašenja prvih nacionalnih parkova u Europi konkretnije u Švedskoj.

Cilj ovog obilježavanja je približiti ljude i prirodu provođenjem mnogobrojnih aktivnosti i raznih događanja u njoj kao i podizanje svijesti o važnosti prirodnih vrijednosti u zaštićenim područjima.

Svake godine Europski dan parkova naglasak stavlja na neku temu vezanu uz zaštićena područja. Ovogodišnja će biti ‘Parkovi: sljedeća generacija’, čime se želi staviti naglasak na uključivanje mladih, edukaciju posjetitelja te učenje o prirodnim vrijednostima, a sve kako bi se pomogla izgraditi bolja, zelenija, jača i otpornija Europa za generacije koje dolaze.

Obilježavanje Europskog dana parkova ove će se godine održati i u Ludbregu i to u organizaciji Turističke zajednice područja Centar svijeta i Udruge sportske rekreacije Waitapu koje u nedjelju, 22. svibnjaorganiziraju promociju vodenih sportova na Otoku mladosti.

Zainteresirani posjetitelji moći će tako od 14 do 17 sati uživati u demonstracijama sportova na vodi, a oni hrabriji i sami ih isprobati.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI