Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U ožujku kreće naplata parkinga: U centru grada skup, na periferiji besplatan

Iako je naplata parkiranja u širem centru grada bila najavljena za sam početak godine, odnosno od 1. siječnja, to se ipak odužilo, a parking u centru grada i dalje je besplatan. No, ne zadugo. Cijene su poznate, i to putem posebne odluke gradonačelnika još od posljednje sjednice Gradskog vijeća. Uvođenje naplate se odužilo zbog, kako doznajemo, javne nabave parkirnih automata, a početak naplate očekuje se početkom ožujka.

Indikator za skorašnju naplatu parkiranja bili su i natječaji za posao kontrolora naplate, a budući poslodavac, Križevački poduzetnički centar, koji je i koncesionar usluge, tražio ih je dva. Natječaj je završio proteklog petka.

Kako je bilo i najavljeno, u centru parkirna karta za jedan sat vlasnike automobila doći će 1 euro, čime su vjerojatno u vrhu po cijenama za parkiranje u državi. No, visokom cijenom, kako je prije najavio gradonačelnik, žele demotivirati građane da parkiraju u samom centru, čime planiraju smanjiti gužve. No, druge su zone, koje su cjenovno povoljnije, udaljene od centra tek nekoliko desetaka metara. Druga zona, koja uključuje ulice Tadije Smičiklasa Tomislavovu, Gajevu, Obrtničku, Frankopansku, Gupčevu i Šenoinu, iznosit će 0,70 eura, dok će parking u Trećoj zoni (Florijanski trg, dio Gupčeve i Petra Zrinskog) iznositi 30 centi po satu. Četvrta zona, koja se sastoji od Trga bana Lackovića i Ulice Franje Gundruma, bit će besplatna prva tri sata, a za cijeli će dan parkiranja u njoj iznositi jedan euro. Valja nadodati kako će stanovnici u centru koji redovno koriste parking imati i povlaštenu cijenu. Povlaštene karte u I. zoni iznosit će 20 eura mjesečno, odnosno 150 godišnje, u II. zoni sedam eura, a za treću i četvrtu zonu ih neće biti. Gradskim će parkiralištima kao i sustavom javnih bicikala, podsjetimo, upravljati Križevački poduzetnički centar. Parkiranje će se naplaćivati radnim danom od 7 do 19 sati, a subotom od 7 do 15 sati. Naknade za parkiranje na javnim parkiralištima neće se naplaćivati za parkiranje do 10 minuta u prve tri zone. Iz gradske su uprave još prije najavili kako će sva financijska sredstva od naplate parkiranja ostati u Gradu te će se koristiti za unapređenje same usluge, kao i za razvoj potrebne infrastrukture.

Tako će se u centru Križevaca uvijek moći naći mjesta za parkiranje, nadaju se iz Grada, a prizori poput napuštenih vozila koja su već dulje vrijeme izvan funkcije trebao bi nestati s gradskih parkirališta. Jedan od njih je „jugić“, koji je već dulje vrijeme parkiran u Smičiklasovoj. Iako nije poznato koliko je dugo tamo, izgledno je garažiran i ostavljen, što potvrđuje i stanje na gumama, od kojih je jedna vidljivo prazna. – Što se tiče navedenog automobila, predmet je u postupku te je vlasniku naloženo da ga ukloni – poručili su iz Grada.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati