ALERGENI U HRANI

U pekarskom proizvodu otkrivene tvari koje mogu biti opasne po zdravlje

U pekarskom proizvodu koji se iz Kine uvozi u mnoge europske države pa tako i u Hrvatsku, otkrivena je prisutnost tvari koje bi mogle biti opasne po zdravlje pojedinaca koji su na njih alergični.

Ova je informacija upravo objavljena na službenim stranicama europskog sustava za brzo uzbunjivanje u prometnu hranom i životinjskom hranom. Kontrola proizvoda je izvršena na tržištu i u mjesečevom je kolaču otkriven natrijev dehidroacetat i potencijalno drugi alergeni koji se na deklaraciji ne spominju. Natrijev dehidroacetat može se koristiti kao konzervans hrane. Ima snažan bakteriostatski učinak na kvasce, štetne bakterije i plijesan u hrani te nosi oznaku E266.

U tekstu se navode apsolutno svi podaci koji su o spornom pekarskom proizvodu trenutno dostupni.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ministarstvo potvrdilo da se u križevačkom vrtiću radilo protiv zakona

Za devet djelatnica prestaje radni odnos, ali će ih se zadržati

Neka trud ne bude uzalud

Poljoprivrednicima poslano važno upozorenje: “Nepoštivanje ove obveze bit će sankcionirano…”

Tek šest gradova u cijeloj Hrvatskoj prošle je godine imalo pozitivan prirodni prirast

Omjer rođenih i umrlih u Koprivnici najgori od svih gradova u županiji