Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U planu je izgradnja visećeg mosta preko Drave

Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad, u petak se sastao s načelnicom Općine Ortilos Zitom Kelei. Tema sastanka nastavak je suradnje dvije pobratimljene općine nakon ulaska Republike Hrvatske u Schengenski prostor i ukidanja granične kontrole prvi put nakon 1948. godine. Dogovoreno je da će od 1. travnja 2023. godine solarni čamac koji je u vlasništvu Općine Legrad po najavi voziti mještane i turiste s jedne na drugu obalu Drave.

Ako se nakon toga ukaže potreba, čamac bi vozio jedan do dva dana tjedno prema dogovorenom rasporedu. Također, razgovaralo se oko prijave projekta biciklističkih staza i izgradnje hostela u Legradu, za što općina Ortilos daje punu podršku. Općina Ortilos predstavila je Općini Legrad svoje planove za razvoj turizma što uključuje izgradnju biciklističke staze Ortilos – Murakeresztur, izgradnju vidikovca s adrenalinskim parkom i još nekoliko sadržaja za buduće posjetitelje.

– Dogovoreno je da će obje općine, sada po brisanju granice, zatražiti od nadležnih tijela da se nastavi s projektom izgradnje visećeg mosta preko rijeke Drave kako bi biciklisti i pješaci mogli nesmetano odlaziti na jednu i drugu stranu rijeke Drave – rekao je Ivan Sabolić i dodao kako je na kraju dogovoren datum malograničnog prijelaza za 29. i 30. srpnja 2023. godine. Sljedeći sastanak dvoje načelnika održat će se 2. veljače u Budimpešti prilikom posjeta Vojnoj akademiji Nikola Zrinski.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI