Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Podravinu stiže najskuplja skela u zemlji, košta čak 6,8 milijuna kuna!

Pitomača će uskoro dobiti najvrjedniju skelu u Hrvatskoj koja će se koristiti za povezanost Pitomače i Križnice. Postojeća skela izgrađena je davne 1975. godine i unatoč brojnim remontima, zub vremena čini svoje pa je Općina odlučila krenuti u projekt izgradnje nove. Jedan od najtežih zadataka, ističe Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, bio je pronaći tvrtku koja će izgraditi skelu.

– U Hrvatskoj se nitko ne bavi izgradnjom skela pa smo čak razmišljali da pokušamo u Srbiji pronaći tvrtku koja se bavi tim poslom. Teško smo našli nekoga tko će izgraditi skelu, a na kraju smo sklopili ugovor sa zajednicom ponuditelja Marina studio i Obrt studio 360 iz Zagreba za koju je također ovaj projekt izazov jer će im to biti prva skela koju će izgraditi – kaže Željko Grgačić.

Vrijednost skele je 6,8 milijuna kuna, a sva potrebna sredstva Općina je osigurala kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti te potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nova skela na rijeku Dravu kod križničkog mosta trebala bi stići za šest mjeseci.

– Nova će skela biti minimalne nosivosti 30 tona i time će se omogućiti daljnja sigurnija prometna povezanost između naselja Križnica i ostalih dijelova općine. Osim osiguravanja prometne povezanosti, jedan od najznačajnijih elemenata izgradnje nove skele je i povećanje sigurnosti putnika i djelatnika koji obavljaju usluge prijevoza zbog sve većeg prometa i dotrajalosti. Prema statistici, lani je skela prevezla 46.570 putnika i 30.000 vozila – zaključio je Željko Grgačić.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati