Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Podravinu stiže najskuplja skela u zemlji, košta čak 6,8 milijuna kuna!

Pitomača će uskoro dobiti najvrjedniju skelu u Hrvatskoj koja će se koristiti za povezanost Pitomače i Križnice. Postojeća skela izgrađena je davne 1975. godine i unatoč brojnim remontima, zub vremena čini svoje pa je Općina odlučila krenuti u projekt izgradnje nove. Jedan od najtežih zadataka, ističe Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, bio je pronaći tvrtku koja će izgraditi skelu.

– U Hrvatskoj se nitko ne bavi izgradnjom skela pa smo čak razmišljali da pokušamo u Srbiji pronaći tvrtku koja se bavi tim poslom. Teško smo našli nekoga tko će izgraditi skelu, a na kraju smo sklopili ugovor sa zajednicom ponuditelja Marina studio i Obrt studio 360 iz Zagreba za koju je također ovaj projekt izazov jer će im to biti prva skela koju će izgraditi – kaže Željko Grgačić.

Vrijednost skele je 6,8 milijuna kuna, a sva potrebna sredstva Općina je osigurala kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti te potporu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Nova skela na rijeku Dravu kod križničkog mosta trebala bi stići za šest mjeseci.

– Nova će skela biti minimalne nosivosti 30 tona i time će se omogućiti daljnja sigurnija prometna povezanost između naselja Križnica i ostalih dijelova općine. Osim osiguravanja prometne povezanosti, jedan od najznačajnijih elemenata izgradnje nove skele je i povećanje sigurnosti putnika i djelatnika koji obavljaju usluge prijevoza zbog sve većeg prometa i dotrajalosti. Prema statistici, lani je skela prevezla 46.570 putnika i 30.000 vozila – zaključio je Željko Grgačić.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI