Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POSLJEDICE ERUPCIJE NA ISLADNU MOGLE BI SE OSJETITI I KOD NAS

U Podravinu stiže opasna vulkanska kiša

Padaline zatrovane opasnim spojevima nastalima nakon erupcije vulkana na Islandu uskoro će padati na Balkanu, upozoravaju stručnjaci, a prenose 24 sata.

Vulkan koji je u ponedjeljak eruptirao na Islandu napravio je nezamislivu štetu, a stručnjaci koji prate stanje u toj zemlji upozorili su kako se otrovni dim pun opasnih čestica upravo kreće prema Poljskoj, Njemačkoj, Rusiji i ostalim zemljama. Da će doći i do nas gotovo je sigurno jer ga nosi sjeverozapadni vjetar.

– Ovih i idućih dana na širem području Hrvatske ne očekuje se značajna količina oborina. One će uglavnom biti u sjevernim dijelovima zemlje, odnosno u Međimurju, Podravini – rekao je Branko Grisogono s PMF-a za 24 sata.

– Preporuka je da ljudi sa kardiovaskularnim i dišnim poteškoćama ne izlaze van zato što je to potencijalno opasna kisela oborina zbog pripadnih spojeva sumpora, dušika i tako dalje. Međutim, sada smo u suhom periodu, u iduća dva tjedna očekuje se manje od 10 milimetara oborina – kaže Grisogono.

FOTO X

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati