Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Ali i povećati sigurnost prometa

U prigradskom naselju odrađeni važni radovi: Prioritet je pokrenuti društveni život

U đurđevačkom prigradskom naselju Grkine nedavno su asfaltirana dva odvojka. U tim odvojcima ima i naseljenih kuća pa su ti mještani konačno došli na svoje jer sad i prilazi do njihovih kuća imaju asfalt. Ipak, još u mjestu postoji nekoliko problema koje treba riješiti.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Gradska uprava pobrinula se za asfalterske radove, a cilj nam je da svi mještani imaju jednake životne uvjete. Za nas je prioritet asfaltiranje spojne ceste za Severovcima. Tu dionicu koriste brojni poljoprivrednici i od velikog je značaja za naše naselje, a jedan dio ceste već je dobio asfalt u sklopu asfaltiranja odvojaka – ističe Ivan Fuček, predsjednik Mjesnog odbora Grkine.

Lani su, pak, najmlađi mještani konačno dobili svoj kutak za igru. Gradska je uprava uz Društveni dom uredila dječje igralište koje ima kombiniranu spravu s toboganom i ljuljačkama te klackalicu.

– U naselju ima mladih obitelji pa je uređenje igralište bilo neophodno. Kako su Grkine dosta raštrkane, najbolja lokacija je pojas uz Društveni dom pa su tu i postavljena igrala – kaže Ivan Fuček.

Ulagalo se, dodaje Fuček, i u obnovu Društvenog doma. Radovi su obuhvatili uređenje sanitarnog čvora, a obnovom Doma Mjesni odbor planira potaknuti i društveni život u samom naselju.

Za mještane Grkina prioritet je asfaltiranje spojne ceste sa Severovcima       

 – Želja nam je da se u naselju pokrene i rad udruga koje će okupljati mještane pa se s tim ciljem krenulo u uređenje Društvenog doma – kaže Ivan Fuček.

Za mještane Grkina koji imaju kuće uz glavnu cestu i dalje je velik problem prometna sigurnost. Sve je više neodgovornih vozača koji doslovno projure kroz naselje, a uz cestu nema pješačke staze pa je ugrožena sigurnost mještana.

-Zbog prometovanja kamiona ne postoji mogućnost da se postave ležeći policajci i na taj način uspori promet. U suradnji s gradskom upravom i policijom radimo na rješavanju tog problema i tražimo rješenje koje će mještanima zajamčiti potrebnu sigurnost – kaže Ivan Fuček.

Već je duže za Mjesni odbor prioritet i asfaltiranje glavne ceste u naselju koja je puna udarnih rupa. Najviše je oštećenja uz samu bankinu, što pak ugrožava sigurnost vozača.

– Stalno od Županijske uprave za ceste tražimo da se asfaltira prometnica u njihovoj nadležnosti, a naše molbe su pokrenule stvar s mrtve točke pa su se sanirala najveća oštećenja. I dalje ćemo biti uporni te tražiti da se asfaltira cesta jer stalno nastaju nova oštećenja pa je kompletno asfaltiranje jedino trajno rješenje – zaključio je Ivan Fuček.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati