Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u molvama žele što bolje iskoristiti turističke potencijale

U pripremi hostel s kapacitetom 50 ležajeva

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Molvama su itekako svjesni vlastitih turističkih potencijala, a jedan od jakih aduta je vjerski turizam. Molve su poznato marijansko svetište i tamošnja Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije mjesto je hodočašća brojnih vjernika.

– Napravili smo turističku strategiju i sada ćemo se i mi kao Općina, ali i mještani moći javljati na natječaje koji se raspisuju i povlačiti sredstva za unaprjeđenje turističke ponude. Cilj nam je između ostalog razvijati vjerski turizam, a u tom smjeru učinili smo već velike korake – otkrio je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan istaknuvši da je Općina na sebe preuzela projekt hostela koji će se nalaziti u sklopu izgrađenog Pastoralnog centra u središtu mjesta.

– Hostel će imati kapacitet 50 kreveta, a gotova je izgradnja zgrade. Sada je treba urediti i opremiti, a odlučili smo hostel prebaciti na Općinu kako bismo se mogli dalje prijavljivati na projekte. Hostelom će upravljati naše komunalno poduzeće, a u projekt su i dalje uključeni i župa, a pomogla je i Koprivničko – križevačka županija – kazao je Ivančan i dodao da je u središtu mjesta nedavno napravljena i kućica turističke namjene, odnosno mlin.

– Molve su dobile naziv po mlinu, odnosno molivama, mlinovima na Dravi koji su i simbol mjesta te to planiramo i turistički iskoristiti. U mlinu će se mljeti brašno i svim posjetiteljima i turistima omogućit će se kupnja svježeg, domaćeg brašna. Općina planira i daljnja ulaganja u gospodarske subjekte koji se namjeravaju baviti turizmom. Cilj nam je povećati turističke kapacitete i pomagat ćemo svima onima koji se već sada bave turizmom, ali i onima koji to tek planiraju krenuti. Potencijal nam je strašno velik. Imamo šume, lov, Dravu, Čingi Lingi i sada je na nama to staviti u što bolju funkciju i ponuditi što više sadržaja posjetiteljima – zaključio je Ivančan.

FOTO: Stjepko Gambrioža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Držanje životinje bez nadzora

Pas pobjegao iz dvorišta i ugrizao starijeg muškarca

Za nove klupe i kućice, sadnju stabala i voćaka...

Dobili 20 tisuća eura za poboljšanje uvjeta u dječjem vrtiću

Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Zemljište i objekt kupila tvrtka iz Zagreba

Završena trakavica oko nekretnina Dinama iz Apatije

Studentima omogućili stručnu praksu

Podravka i Veleučilište u Križevcima sklopili suradnju

Uoči Dana općine Đelekovec

Postavljena nova stolarija u Domu, na zgradu Općine instalirani solarni paneli

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI