Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
u molvama žele što bolje iskoristiti turističke potencijale

U pripremi hostel s kapacitetom 50 ležajeva

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

U Molvama su itekako svjesni vlastitih turističkih potencijala, a jedan od jakih aduta je vjerski turizam. Molve su poznato marijansko svetište i tamošnja Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije mjesto je hodočašća brojnih vjernika.

– Napravili smo turističku strategiju i sada ćemo se i mi kao Općina, ali i mještani moći javljati na natječaje koji se raspisuju i povlačiti sredstva za unaprjeđenje turističke ponude. Cilj nam je između ostalog razvijati vjerski turizam, a u tom smjeru učinili smo već velike korake – otkrio je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan istaknuvši da je Općina na sebe preuzela projekt hostela koji će se nalaziti u sklopu izgrađenog Pastoralnog centra u središtu mjesta.

– Hostel će imati kapacitet 50 kreveta, a gotova je izgradnja zgrade. Sada je treba urediti i opremiti, a odlučili smo hostel prebaciti na Općinu kako bismo se mogli dalje prijavljivati na projekte. Hostelom će upravljati naše komunalno poduzeće, a u projekt su i dalje uključeni i župa, a pomogla je i Koprivničko – križevačka županija – kazao je Ivančan i dodao da je u središtu mjesta nedavno napravljena i kućica turističke namjene, odnosno mlin.

– Molve su dobile naziv po mlinu, odnosno molivama, mlinovima na Dravi koji su i simbol mjesta te to planiramo i turistički iskoristiti. U mlinu će se mljeti brašno i svim posjetiteljima i turistima omogućit će se kupnja svježeg, domaćeg brašna. Općina planira i daljnja ulaganja u gospodarske subjekte koji se namjeravaju baviti turizmom. Cilj nam je povećati turističke kapacitete i pomagat ćemo svima onima koji se već sada bave turizmom, ali i onima koji to tek planiraju krenuti. Potencijal nam je strašno velik. Imamo šume, lov, Dravu, Čingi Lingi i sada je na nama to staviti u što bolju funkciju i ponuditi što više sadržaja posjetiteljima – zaključio je Ivančan.

FOTO: Stjepko Gambrioža

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Promet usporen

UPRAVO Lančani sudar na brzoj cesti kod Križevaca, ima ozlijeđenih

đurđevački limitator

Big Boss Špiro (Majk)

županijski nogomet

FOTO Močilani i Herešinčani se provukli, Lipa iznenadila, Sabarija pala u Koledincu

prijeti mu i do pet godina zatvora

FOTO Optužen Podravec koji se autom zaletio u terasu na kojoj su sjedili ljudi

ASFALTIRANJE U TIJEKU

FOTO Zagrebačkom ulicom ponovno će se prometovati kroz nekoliko dana

TUŽNA VIJEST

Napustio nas je Miljenko Vulić Deda, ostavio je neizbrisiv trag na sportskoj sceni Koprivnice


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati