Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KRIŽEVCI PROSLAVILI 772. ROĐENDAN

U proslavu se uključili i učenici, najavljen završetak važnog projekta

Grad Križevci, točnije građani ovog prigorskog grada , proslavili su  danas u srijedu  772. rođendan grada. Tim povodom u jutarnjim satima održan zabavan program. Građanima je i povodom Dana grada Križevaca predstavljena mobilna aplikacija CityX – smart cities solutions putem koje na jednom mjestu mogu dobiti sve važne informacije iz grada. Aplikacija nudi raznolike funkcionalnosti poput novosti, meteo podataka, kvalitete zraka, prijava problema gradu, proračuna Grada, kalendar događanja te ponude aktivnosti u gradu.

Kao i svake godine, održan je i zabavan program u kojem su pjesmom i plesom nastupila djeca iz dječjih vrtića Križevci, Zraka sunca, Čarobna šuma, Sv. Josipa, učenici 1. d razreda Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci i Križevačke mažoretkinje. Istovremeno je tehnička grupa Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Križevci, koju vodi profesorica Sandra Vurnek, predstavila izložbu radova učenika pod nazivom: Makete građevinskih građevina, Bicikli su zakon i Križevci u razglednicama od metala. Obilježavanju Dana grada priključila se i Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci koja je za svu djecu organizirala dječju čajanku i predstavila svoj novi bibliobus.

Gradonačalnik Mario Rajn rezao je slavljeničku tortu

Prvi dio jutarnjeg slavlja završio je rezanjem rođendanske torte pri čemu je prvi rez na torti napravio gradonačelnik Mario Rajn u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška, pročelnika upravnih tijela grada Križevaca, djece i građana dok su tortu dijelili učenici Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci sa svojim mentorima Mišelom Doskočilom i Borom Petrekom. U poslijepodnevnim satima održana je i svećena sjednica Gradskog vijeća, gdje su između ostalog nagrade primili zaslužni pojedinci i kolektivi.

 – Za budućnost Križevaca se ne bojim, a odlučni smo da Križevce postavimo na karti Hrvatske, kao grad koji skrbi o svojim ljudima, ali i  o održivom razvoju. Zbog toga smo od osporavane ideje uspješno potaknuli građane da razmišljaju o građanskoj energiji, kao ključu vlastite energetske neovisnosti- naveo je Mario Rajn, gradonačelnik  koji je dodao da  će uskoro sva djeca imat mjesto u vrtiću.

Važnu vijest donio je i Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, koji je najavio 7. rujna kao datum završetka projekta Aglomeracije Križevci. To bi značilo kraj kopanju i razrovanim cestama, ali i podizanju standarda življenja, kao i realizacija važne ekološke komponente, ali i na kraju krajeva, podizanju vrijednosti nekretnina.

 Plaketu Grada Križevaca dobilo Planinarsko društvo Kalnik kao priznanje uz 100-tu obljetnicu  rada i djelovanja. Isto tako, plaketu je primila Tomislava Tomac Topolovec za predan i nesebičan dugogodišnji rad u promociji i popularizaciji lutkarske umjetnosti te edukaciju novih naraštaja križevačkih lutkara.

Priznanje Grada Križevaca pripalo je  je Mariju Komazinu za zapažene uspjehe u radu i promociji grada Križevaca, čipkaricama dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci. Isto tako vezano uz  desetu obljetnicu od izrade čunčane čipke. priznanje je pripalo i  Zvonku Hlebu za dugogodišnji predani rad u sportu i zdravstvenoj brizi za križevačke sportaše. Plaketa u vatrogastvu dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Križevci uz 150. obljetnicu djelovanja. Priznanje u vatrogastvu  gradonačelnik Rajn dodijelilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lemeš uz 70. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i čuvanju imovine.

Zahvalnica je pripala i   Gradskom tamburaškom orkestru Križevci za doprinos kulturi i očuvanju baštine.

Nagradu su primili i izaslanici osnovne škole Ljudevita Modeca za organizaciju Znanstvenog turnira i doprinos promicanju i popularizaciji znanosti kod mladih te razvijanju eksperimentalnih vještina u rješavanju problemskih zadataka, te  Sanja Marković za uspješno vođenje dramsko- censke družine „Kolibrići“ i doprinos razvoju dramske scene u Križevcima. Nagrađen je i Alen Pavliček za nesebičan rad i trud na poticanju sportske rekreacije u Križevcima za građane svih dobi.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati