Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ANALIZA IZBORNIH REZULTATA

U SDP-u zadovoljni rezultatima, kažu da je to dobar zalet pred lokalne izbore. Jakšić nije htio odgovoriti na jedno pitanje…

Analizu parlamentarnih izbora iz perspektive županijske organizacije SDP-a, dali su Mišel Jakšić, nositelj liste u četvrtoj jedinice i predsjednik županijske organizacije Tomislav Golubić, koji se natjecao u drugoj izbornoj jedinici. Kazali su da je vidljivo da je SDP-u porastao broj glasova u svim gradovima i općinama u županiji.

– Ostali smo najjača politička opcija. Rezultati, ali i trend me vesele i s obzirom da su pred nama izbori za EU parlament, pa predsjednički, i onda iduće lokalni izbori – kazao je Tomislav Golubić, koji se zahvalio svima koju su sudjelovali u kampanji.

– Hvala Koprivničankama i Koprivničancima na velikom povjerenju. Dogodio se ogroman porast u broju glasova, a to je ujedno i velika radost i odgovornost. Dobili smo više od 8000 glasova. To čini više od 50 posto i jedino je Koprivnica SDP-ov grad u kojoj je naša lista dobila više od polovice glasova. Koliko mi je poznato i jedini  grad u kojem je bilo koja koalicija dobila više od 50 posto ukupnog broja glasova – napomenuo je Jakšić.

Bilo je govora i o nacionalnim temama, a na pitanje o tome je li bila pogreška što se stranka Možemo nije priklonila koaliciji Rijeka pravde, Mišel Jakšić odgovorio je da rezultati izbora govore da bi ta solucija vjerojatno donijela bolje rezultate. Također, osvrnuo se i na moguće koalicije nakon izbora te napomenuo da je sve moguće.

– I sad imamo koaliciju HDZ, Zekanović, liberali, Pupovac i sad čekamo tko će još. Oporba tijekom cijelog mandata je tvrdila da s njima neće. Mi u SDP-u smo čak podržali i prijedlog opoziva premijera koji je inicirao Domovinski pokret. Bit će mi zanimljivo nakon svega pa i tih famoznih snimki u kojima Plenković vrijeđa Most i DP vidjeti hoće li sjesti za stol i razgovarati o koaliciji – naveo je i nastavio komentirati izjavu Zvonimira Mršića koji je rekao da bi u slučaju zajedničke koalicije SDP-a i Možemo ta općina imala većinu.

– Uzmimo primjer četvrte izborne jedince gdje je Možemo prošao prag a nije dobio mandat, ima i drugih takvih primjera. Rezultati bi vjerojatno bio bolji. No, u Možemo je donesena odluku da se ide samostalno. Ne znam što je bio cilj, možda dobit više mandata od SDP-a. Sada ne vrijed raspravljati o prolivenom mlijeku-  kazao je Mišel Jakšić.

Također postavilo se pitanje, što će se dogoditi u slučaju da SDP ne sastavi Vladu, i treba li predsjednik Peđa Grbina, podnijet ostavku na čelu SDP-a.

– U statut stranke  piše da se nakon parlamentarnih izbora sazivaju i izbori u SDP-u. Tko da ostavka ne znači ništa , jer će se ionako provesti unutarstranački izbori – naveo je je Jakšića a na potpitanje kani li se on kandidirati za predsjednika SDP-a nije htio dati odgovor.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati