Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROČITAJTE DETALJE

U Srednjoj školi Ludbreg možete besplatno naučiti upravljati CNC strojevima za glodanje i tokarenje

Od lipnja 2023. kroz sustav HZZ Vaučera sufinanciraju se obrazovanja iz područja digitalne tehnologije, održivog razvoja te obrazovanja za niz zanimanja koja u rastućim ekonomijama pružaju znanja bez kojih ne mogu nastati nove tvornice, prometna infrastruktura ili osobne usluge koje svi koristimo.

Sustav funkcionira na principu vaučera koji predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. HZZ-ovim vaučerom korisnik može sufinancirati bilo koji obrazovni program koji je izgrađen po HKO standardu i u ponudi je pružatelja obrazovanja koji ga je prijavio u HZZ Vaučer sustav. Od nedavno, to je i program Srednje škole Ludbreg.

– Ove smo godine i mi odlučili krenuti u obrazovanje odraslih pa smo razvili mikrokvalifikaciju Izrada i primjena programa na CNC alatnim strojevima (CNC glodalica i CNC tokarilica). Svi znamo da je Srednja škola Ludbreg Strukovni centar izvrsnosti iz strojarstva. Dobili smo sve potrebne suglasnosti tako da krećemo s tim programom koji se financira putem vaučera oje odobrava HZZ. – istaknu je ravnatelj Josip Zdelar.

Vaučere mogu koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima se dodjelom vaučera osigurava stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

Polazna točka ostvarenje prava na vaučer je web stranica vauceri.hzz.hr gdje se nalaze sve informacije o postupku prijave.

– Osoba koja želi pristupiti našoj mikrokvalifikaciji mora se prijaviti u sustav e-Građani na MOJ VAUČER te poslati zahtjev za mikrokvalifikaciju koji prima HZZ. Nakon toga čeka se njihovo odobrenje. Po odobrenju korisnik može upisati zatraženo obrazovanje. Program obrazovanja u Srednjoj školi Ludbreg bi trebao krenuti 1. veljače, a sastojat će se od 300 nastavnih sati koji će se raspodijelit na 50 sati učenja u ustanovi, 178 sati praktičnog rada i 72 sata samostalnog rada. – poručio je ravnatelj Zdelar.

FOTO arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati