Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
đurđevčane zabrinulo kašnjenje radova na zgradi u centru

U tijeku je opremanje zgrade, penala ipak ne bi trebalo biti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kašnjenje u izvođenju radova na bivšoj zgradi gradske uprave koja će postati Centar za osobe s invaliditetom zabrinulo je mnoge stanovnike Đurđevca. Na ploči uz samu zgradu, na kojoj su navedeni investitori, izvođači, projektanti i nadzornici, jasno stoji da je predviđeni završetak radova 25. travanj 2023. godine. To bi značilo da je sada već prošlo pola godine, a i dalje je ondje ispred zgrade postavljena zaštitna ograda.

Zbog toga nam se obratio jedan zabrinuti građanin, koji strahuje da bi kašnjenje u izvođenju radova moglo dodatno koštati Grad Đurđevac.

– Svi građevinski radovi na bivšoj zgradi gradske uprave-projekt COSI završeni su u ugovorenim rokovima. U tijeku je opremanje zgrade i plan je da se sve završi do kraja ove godine, do kada i traje ovaj europski projekt. Ne postoji nikakva opasnost od penala jer je projekt unutar svih ugovorenih rokova. Gradsko društvo osoba s invaliditetom na više raspisanih natječaja prijavljuje projekte za provedbu aktivnosti u ovoj zgradi te je plan da se s aktivnostima krene od iduće godine – odgovorili su na naš upit iz ureda gradonačelnika Hrvoja Jančija, no već sada je posve očito da radovi kasne.

U studenom prošle godine tvrdilo se da će radovi završiti sredinom ove godine i da bi Centar za osobe s invaliditetom tada trebao otvoriti svoja vrata. Kao što je očito, to se još nije dogodilo, a završetak projekta vrijednog 30 milijuna kuna, od kojih je polovica osigurana putem EU fondova, i otvaranje vrata Centra sada su odgođeni za početak sljedeće godine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Snijeg neumoljivo pada, ali ceste su prohodne

Noćas bačeno 70 tona soli, Zimska služba moli građane za razumijevanje

ULJEPŠALI IM NADOLAZEĆE BLAGDANE

Podravka i Dominik Livaković razveselili članove udruge “Veliko srce” vrijednom donacijom

adosti i uzbuđenja nije manjkalo

Sveti Nikola razveselio mališane s područja Općine Pitomača

RASPISAN JAVNI POZIV

Podravska općina sufinancira umjetno osjemenjivanje junica i krava

PRESEDAN U PRAVOSUĐU! POŽGAJ GRUPA DOBILA SPOR PROTIV HGK

Nikola Požgaj: Dokazali smo da su Hrvatske šume pogodovale lobijima

Upišite pojam koji želite pretraživati