Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Tratinčicu htjelo stotinu mališana više od kapaciteta, u Gradu optimistični

U 12 objekata gradskog vrtića Tratinčica čak je 40 raznih jasličkih i vrtićkih skupina, a kapaciteta za nove polaznike u jaslicama i u prvim vrtićkim skupinama svake je godine otprilike 150. Lani je tako u prvom „valu“ gotovo 80 mališana ostalo bez svog mjesta u gradskom vrtiću, a nakon što se dio rasporedio po privatnim vrtićima i obrtima za čuvanje, ostalo je njih 40-ak bez mjesta. Na upisima koji su nedavno završili, neslužbeno doznajemo, predano je gotovo 250 molbi za Tratinčicu i njene objekte – stotinjak više od kapaciteta.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U Gradu Koprivnici potvrdili su službeno tek kako su završili upisi u sva četiri dječja vrtića koji svoju djelatnost obavljaju na području grada. Uz Tratinčicu, tu su i privatni vrtići Smiješak, Igra i sv. Josipa.

– U ovom trenutku Dječji vrtić Tratinčica s roditeljima djece, koji su podnijeli zahtjeve za upis djece u dječji vrtić za pedagošku godinu 2022./2023. provodi intervjue – navode u Gradu te dodaju da će konačni rezultati upisane, odnosno neupisane djece biti dostupni početkom lipnja.

Navode i da su upisi u vrtić sv. Josipa – Podružnica Koprivnica završili tek pretprošli petak 13. svibnja 2022. godine, te kako su uvjereni da će i konačni službeni rezultati o broju upisane i neupisane djece u navedenoj ustanovi također biti uskoro dostavljeni Gradu Koprivnici.

– Zbog svega, podatke o točnom broju upisane odnosno neupisane djece jasličke i vrtićke dobi u DV Tratinčica, kao i točan broj ukupno neupisane djece, Grad Koprivnica imat će po završetku svih aktivnosti koje se trenutno provode u navedenim ustanovama – kazali su nam u gradskoj upravi.

Pokušali smo do više informacija doći neslužbenim putovima i doznali kako je među stotinjak molbi iznad kapaciteta bilo i onih koji zbog godina djece i prebivališta nemaju prava na smještaj u vrtiću. Također, predviđa se kako će značajan broj, kad se napravi selekcija, naći svoje mjesto u privatnim objektima i obrtima te da se neće ponoviti „vrtićki šok“ od prošle godine. Jedan od izvora bliskih vrtićkom sustavu nam je kazao: „Prema tablicama koje imamo, vjerujemo da se neće ponoviti slučaj od lani, svi bi trebali imati mjesto.“

Lani se, podsjetimo pojavio problem viška djece unatoč gradnji novog vrtića u Starigradu. Postojala je inicijativa za najmom privatnog lokala za potrebe vrtića, no to je propalo zbog neslaganja s vlasnikom i cijenom najma. Tridesetero djece na kraju je ipak godinu provelo neupisano. Gradske vlasti obećale su kako se ta priča ove godine ne bi trebala ponoviti. Između ostalog, najavljena je i gradnja vrtića u Herešinu kojim će se u potpunosti riješiti problem kapaciteta, no on sigurno neće biti spreman prije vrtićke sezone 2023./24. Koliki je točan broj onih koji će možda ostati bez mjesta još uvijek nije poznat. Inače, na području grada i prigradskih naselja u javnim i privatnim vrtićima i obrtima broj djece povećava se iz godine u godinu i iduće bi godine mogao „prebaciti“ brojku od 1200.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Posljedice nevremena

Grom udario u kuću nedaleko od Križevaca. Kod Ludbrega izazvao požar kosilice

Župan ističe da Općina Kalnik uopće nije uputila zahtjev za proglašenje prirodne nepogode tuče

Koren: “Kešer netočnim informacijama obmanjuje javnost i dovodi do krivih zaključaka”

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ NA RKC-U NAJAVIO

Kroz godinu dana u Koprivnici će se početi graditi vanjski bazeni

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

zabili 12 komada

FOTO Slavenaši uveličali feštu u Ivancu, domaćine vodio legendarni Pavo Crnac

Održana Zlatna bućka Podravine

FOTO/VIDEO Ribiči iz Azila “nabućkali” soma teškog gotovo 30 kilograma


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati