Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U županiji otvorena nova školska sportska dvorana vrijedna 15,6 milijuna kuna

U općini Sveti Ivan Žabno ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs svečano je otvorio školsku sportsku dvoranu u sklopu Osnovne škole „Grigor Vitez“ vrijednu 15,6 milijuna kuna. Ravnatelj OŠ „Grigor Vitez“ Tomislav Hanžeković u svom je govoru zahvalio Županiji i Općini na realizaciji ovog važnog projekta te naglasio kako će dvorana biti od velike koristi učenicima, a ujedno i mjesto sportskih natjecanja, kulturnih događanja i raznih aktivnosti udruga. Načelnik Općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak također je izrazio veliko zadovoljstvo otvorenjem dvorane te istaknuo:

– Uime Općine mogu reći kako je ovo povijesni trenutak i najveća investicija u posljednjih 30 godina u našoj općini. Zahvaljujem Županiji na inicijativi i partnerstvu u ovom projektu, kao i svima ostalima uključenima te se radujem novim idejama kojima ćemo unaprijediti našu sredinu.

Uime izvođača radova, prigodne je riječi uputio predsjednik uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec te je načelniku Bošnjaku i županu Korenu uručio sliku kao uspomenu na ovaj dan.

Župan je zahvalio Općini na partnerstvu i zajedničkom financiranju dvorane, kao i Ministarstvu na pomoći u sufinanciranju opremanja svih dvorana:

– Danas je poseban dan za sve nas koji smo sudjelovali u projektu i drago nam je što su ministar Fuchs i suradnici s nama podijelili tu radost. Pokrenuli smo ovu investiciju vrijednu 75 milijuna kuna jer smo željeli napraviti prekretnicu u sektoru obrazovanja i veseli nas što ćemo imati pet novih dvorana u općinama. Hvala još jednom svima uključenima i nadam se da će ova dvorana doista unaprijediti obrazovni, sportski i društveni život Općine.

Ministar Fuchs također je uputio čestitke i pohvale svima uključenima:

– Ovaj moderan objekt služit će na dobrobit djece, sportaša i cijele zajednice te je primjer odlične suradnje Županije i Općine. Vaša županija ima dugu tradiciju ulaganja u obrazovanje, a to je sektor u kojemu ne možete pogriješiti s investicijama – sve što uložite, višestruko vam se vrati. Što se tiče Ministarstva, nastojimo reformirati vertikalno obrazovanje, posebno kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti, te smo osigurali značajna sredstva za dječje vrtiće, jednosmjensku nastavu, povećanje broja djeca u gimnazijama i modernizaciju strukovnog obrazovanja. Zadovoljstvo mi je prisustvovati ovom svečanom i važnom trenutku te vam svima čestitam, a prvenstveno djeci koja su dobila prekrasno mjesto za svoje aktivnosti.

Nakon blagoslova župnika Vjekoslava Novosela, ministar, župan i suradnici obišli su novoizgrađenu dvoranu, a spomenimo i kako su u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili učenici OŠ „Grigor Vitez“, uz svoje mentore.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

vrući županijski 'mercato'

Drnjančani Starigradu oteli najvećeg bisera, ovi uzvratili s pet novih imena, pojačale se i Močile

SAVJETI

Ako želite triput više plodova u svom vrtu, pospijte biljke ovim sastojkom

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

VEĆ GODINAMA MUČI JU OSTEOPOROZA

VIDEO Marija: “Ne dam se makar me kosti bole, a čak sedam puta su me operirali”

otkrivaju se karte

Lepinjica u Azerbajdžan, želje bivši slavenaši, ali i dobro poznata krila. Evo tko je sve u igri

Nastavili tradiciju

FOTO Svetom misom i paljenjem krijesa proslavili Ivanje


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati