Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA ODOBRILA POTPORE LOKALNIM I REGIONALNIM ZAJEDNICAMA

U županiju stiže više od 400 tisuća eura

Na prošlotjednoj sjednici Turističkog vijeća Hrvatske turističke zajednice usvojene su odluke o odabiru projekata lokalnih i regionalnih turističkih zajednica na turistički nedovoljno razvijenom području. Usvojene su i odluke o odabiru projekata udruženih turističkih zajednica, a u Koprivničko-križevačku županiju za ukupno 25 projekata stiže oko 420 tisuća eura.

Kad je riječ o projektima udruženih turističkih zajednica, prihvaćeni su projekti TZP-a Dravski peski i TZP-a Središnja Podravina. Dravskim peskima odobreno je ukupno 35 tisuća eura za dva projekta, a Središnjoj Podravini 37.720 eura za pet projekata. Najviše, po deset tisuća, za Upoznajmo Prekodravlje i Hlebine – kolijevka naivne umjetnosti. Ove dvije turističke zajednice s po dva projekta prošle su i na natječaju za turistički nedovoljno razvijena područja. Dravskim peskima ovdje je odobreno 9.917 eura za manifestacije destinacije Dravski peski, a za Dravski peski outdoor 19.384 eura. Za 8. Virovsku prkačijadu Središnjoj Podravini odobreno je 8.403 eura, a za produkciju promotivnih materijala o Podravini 3.966 eura.

Prihvaćeni su i projekti gradskih turističkih zajednica pa je tako TZG Đurđevac dobila 20 tisuća eura za treću i završnu fazu projekta Podravina adventure, TZG Križevci je dobila 8.000 eura za Vinska cesta križevačkog Prigorja, a najmanje, odnosno 5.000 eura dobila je TZG Koprivnica za projekt Vinska cesta – PodraVina.
Najviše novca, odnosno ukupno nešto više od 200 tisuće eura stići će na račun TZ Koprivničko – križevačke županije kojoj je odobreno sufinanciranje za četiri projekta. Najviše, odnosno 60 tisuća eura stiže za promociju Koprivničko – križevačke županije kao idealne destinacije za vikend odmor, a po 50 tisuća eura stiglo je za Renesansni festival i za Labeling, tj. standardizaciju i certifikaciju uspostave kvalitete u ruralnom turizmu. Za Picokijadu je pak odobreno 45 tisuća eura.

– Jako smo zadovoljni dodijeljenim iznosima i one su iznimno izdašne. Za TZ KKŽ ukupno je stiglo 205 tisuća eura za četiri projekta i riječ je o jednoj od najvećih potpora uopće. Nekoć smo po projektu dobivali pet ili sedam tisuća kuna, a sada su potpore puno izdašnije, što je znak prepoznavanja našeg kvalitetnog rada i stvaranja atraktivnih sadržaja – kazala je Kristina Sočev iz županijske Turističke zajednice, a zadovoljan je i direktor TZG-a Đurđevac.

– Odobreno nam je dvostruko više novca nego prošle godine. Očito je prepoznat naš trud i želja da postanemo jedna od najboljih destinacija na području kontinentalnog turizma – rekao je direktor đurđevačke Turističke zajednice Mario Fuček.Odabrani su i projekti lokalnih turističkih zajednica pa je tako TZG Đurđevac dobila 12.892 eura za SummerCock festival, 2.975 eura za Advent u Đurđevcu te 6.595 eura za drugu i završnu fazu turističke karte Đurđevca. TZG Koprivnica dobila je 14.875 eura za Srednjovjekovni Božićni sajam te još 15.867 eura za biciklističku stazu Skrivena Podravina, dok su dva projekta prošla i za križevački TZG. I to identičnih 7.934 eura za 55. Križevačko veliko spravišče te Bikademy Križevci.

FOTO: Arhiva PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati