Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uhićen liječnik koprivničke hitne pomoći, kolegicama je prijetio smrću!

Doktor medicine, inače zaposlenik Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Tomislav Treščec (41), uhićen je u petak zbog prijetnje v.d. ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu gdje je zaposlen i dvjema kolegicama.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 41-godišnjakom s koprivničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje. Sumnja se da je osumnjičeni 28. svibnja 2022. godine prijetio riječima oštećenim 39, 36 i 42-godišnjakinji da će ugroziti njihov život. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku – priopćili su iz policije.

Tomislav Treščec (lijevo), arhivska fotografija

Kako smo doznali iz tužiteljstva, osumnjičenom 41-godišnjaku nije izrečen istražni zatvor, već su mu izrečene mjere opreza zabrane prilaženja, uznemiravanja i uspostavljanja izravnog ili neizravnog bilo kakvog kontakta s osobama kojima je prijetio. Zanimalo nas je kako će se osumnjičeni pridržavati izrečenih mu mjera tijekom istrage ako radi zajedno s osobama kojima je prema prijavi policije prijetio. Objašnjeno nam je kako je osumnjičeni na bolovanju i kako je to dovoljan razlog zbog kojeg mu vjeruju da će se pridržavati izrečenih mu mjera. Ako je prekrši, završit će najmanje na mjesec dana u istražnom zatvoru.

Kako smo doznali, dr. Treščec osumnjičen je da je prijetio vršiteljici dužnosti ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu dr. Valeriji Bartolić, jednoj liječnici tima hitne pomoći istog Zavoda (podaci poznati redakciji) i još jednoj djelatnici čiji nam identitet za sada nije potvrđen.

Kontaktirali smo vršiteljicu dužnosti Zavoda za hitnu dr. Valeriju Bartolić, no ona nam, razumljivo, ništa nije htjela, ali niti mogla komentirati nakon što smo je upitali za događaj. Naime, i ona je potpisala izjavu kojom je upoznata kako su policijski izvidi tajni te da tijekom policijskog istraživanja ne smije pričati o tome.

– Nemam komentara – kratka je bila dr. Bartolić nakon što smo je upoznali kako znamo za cijeli slučaj u kojem je, prema prijavi, bila žrtva prijetnje kolege doktora.

Kako smo doznali od našeg izvora iz Zavoda, prošli je petak u Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije bio vrlo „vatren“.

– Bio je to pravi spektakl, ali zaista ne znam što se kasnije događalo – rekla nam je osoba dobro upućena u zbivanja u Zavodu.

Ikakvog dodatnog komentara na događaj, službeno ili čak neslužbeno, uz zaštitu izvora, bilo je teško dobiti. Naš drugi izvor rekao nam je kako su s doktorom Treščecom dulje vrijeme bili problemi koji nemaju previše veze sa samim poslom, već je riječ o dubljim, osobnim problemima samog doktora. Pokušali smo za komentar dobiti bivšu šeficu Zavoda Mirjanu Hanžeković i ravnatelja koprivničke Opće bolnice Matu Devčića, no nisu odgovarali na naše pozive.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati