Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ukrajinac Tolja u Đurđevcu: Osjećam se kao da sam odrastao s dečkima s kojima se družim

Ukrajinac Anatoliy Snozyk (18) zbog nogometa je svoj privremeni dom pronašao u Đurđevcu. Početkom rata u rodnoj Ukrajini Anatoliy je s roditeljima otišao u Italiju, a njegov menadžer Andrey Kirichenko povezao ga je s đurđevačkom Graničarom pa je od ljeta njegova privremena adresa u gradu Picoka. Talentirani Anatoliy, ili kako ga prijatelji zovu Tolja, odlično se uklopio u mladu momčad Graničara i trenutno je uvjerljivo prvi topnik kluba s 16 postignutih golova, a u Prvoj županijskoj ligi također je vodeći na listi strijelaca.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

S menadžerom

Nogometom se počeo baviti od ranog djetinjstva, a prije rata bio je član Nogometne akademije u Munkacsu i imao je prvi seniorski nastup u Drugoj ukrajinskoj ligi. Velika mu je želja ostvariti profesionalnu karijeru te se nada da će kroz dobre igre u Graničaru zapeti za oko klubovima iz viših rangova te zagaziti i u profesionalne nogometne vode. Upisao je i Kineziološki fakultet u Ukrajini i već sad se počeo školovati za trenera jer očekuje da će nogomet biti njegov cjeloživotni posao.  

– Teško mi je palo to što sam Ukrajinu morao napustiti zbog rata. S obzirom na nogomet znao sam da ću kad-tad privremeno otići iz svoje domovine, ali nisam očekivao da će me prije toga rat natjerati na odlazak u drugu državu – priča nam Anatoliy Snozyk.

Đurđevac mu je, dodaje on, odmah prirastao srcu jer je mali gradić koji ima bogatu povijest i brojne atrakcije.

– Đurđevčani su me odlično prihvatili i već nakon četiri mjeseca mojeg boravka tu imam osjećaj kao da sam odrastao s dečkima s kojima se družim. Oni se trude da mi ništa ne nedostaje i da se osjećam kao da sam kod kuće – kaže Anatoliy Snozyk.

Ipak, svi su svjesni, kaže Anatoliy, da je Đurđevac samo prolazna stanica u njegovoj karijeri i da je pitanje dana kad će otići u drugi klub, pogotovo zbog zapaženih igara.    

-Sigurno će mi biti teško otići iz Đurđevca zbog prijatelja koje sam stekao tu. No, kad sam odlučio baviti se nogometom, znao sam da će promjene sredina biti učestale. I kad odem Đurđevac će biti u mom srcu te ću nastojati doći tu kad god se pruži prilika – kaže Anatoliy Snozyk.

Trenutno najbolji igrač Graničara nada se i da će ubrzo prestati rat u njegovoj Ukrajini. Uvjeren je da će njegov narod, kao i Đurđevčani u svojoj Legendi o Picokima, naći način kako „otjerati“ Ruse iz okupiranih područja.

– Ukrajina je u mom srcu i naš narod nije zaslužio to što im čine Rusi. Kad zaključim nogometnu karijeru sigurno ću se vratiti u Ukrajinu – kaže Anatoliy Snozyk.           

Za ljubav, ističe Anatoliy, trenutno nema vremena. Đurđevčanke su, kaže on, lijepe djevojke, ali njegova je želja skrasiti se s Ukrajinkom jer mu ne odgovara temperament naših djevojaka.   

– Meni su ukrajinske djevojke najljepše i najbolje pa sam ljubav trenutno stavio „na čekanje“ – zaključio je Anatoliy Snozyk.

FOTO Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI