Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ukrajinac Tolja u Đurđevcu: Osjećam se kao da sam odrastao s dečkima s kojima se družim

Ukrajinac Anatoliy Snozyk (18) zbog nogometa je svoj privremeni dom pronašao u Đurđevcu. Početkom rata u rodnoj Ukrajini Anatoliy je s roditeljima otišao u Italiju, a njegov menadžer Andrey Kirichenko povezao ga je s đurđevačkom Graničarom pa je od ljeta njegova privremena adresa u gradu Picoka. Talentirani Anatoliy, ili kako ga prijatelji zovu Tolja, odlično se uklopio u mladu momčad Graničara i trenutno je uvjerljivo prvi topnik kluba s 16 postignutih golova, a u Prvoj županijskoj ligi također je vodeći na listi strijelaca.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

S menadžerom

Nogometom se počeo baviti od ranog djetinjstva, a prije rata bio je član Nogometne akademije u Munkacsu i imao je prvi seniorski nastup u Drugoj ukrajinskoj ligi. Velika mu je želja ostvariti profesionalnu karijeru te se nada da će kroz dobre igre u Graničaru zapeti za oko klubovima iz viših rangova te zagaziti i u profesionalne nogometne vode. Upisao je i Kineziološki fakultet u Ukrajini i već sad se počeo školovati za trenera jer očekuje da će nogomet biti njegov cjeloživotni posao.  

– Teško mi je palo to što sam Ukrajinu morao napustiti zbog rata. S obzirom na nogomet znao sam da ću kad-tad privremeno otići iz svoje domovine, ali nisam očekivao da će me prije toga rat natjerati na odlazak u drugu državu – priča nam Anatoliy Snozyk.

Đurđevac mu je, dodaje on, odmah prirastao srcu jer je mali gradić koji ima bogatu povijest i brojne atrakcije.

– Đurđevčani su me odlično prihvatili i već nakon četiri mjeseca mojeg boravka tu imam osjećaj kao da sam odrastao s dečkima s kojima se družim. Oni se trude da mi ništa ne nedostaje i da se osjećam kao da sam kod kuće – kaže Anatoliy Snozyk.

Ipak, svi su svjesni, kaže Anatoliy, da je Đurđevac samo prolazna stanica u njegovoj karijeri i da je pitanje dana kad će otići u drugi klub, pogotovo zbog zapaženih igara.    

-Sigurno će mi biti teško otići iz Đurđevca zbog prijatelja koje sam stekao tu. No, kad sam odlučio baviti se nogometom, znao sam da će promjene sredina biti učestale. I kad odem Đurđevac će biti u mom srcu te ću nastojati doći tu kad god se pruži prilika – kaže Anatoliy Snozyk.

Trenutno najbolji igrač Graničara nada se i da će ubrzo prestati rat u njegovoj Ukrajini. Uvjeren je da će njegov narod, kao i Đurđevčani u svojoj Legendi o Picokima, naći način kako „otjerati“ Ruse iz okupiranih područja.

– Ukrajina je u mom srcu i naš narod nije zaslužio to što im čine Rusi. Kad zaključim nogometnu karijeru sigurno ću se vratiti u Ukrajinu – kaže Anatoliy Snozyk.           

Za ljubav, ističe Anatoliy, trenutno nema vremena. Đurđevčanke su, kaže on, lijepe djevojke, ali njegova je želja skrasiti se s Ukrajinkom jer mu ne odgovara temperament naših djevojaka.   

– Meni su ukrajinske djevojke najljepše i najbolje pa sam ljubav trenutno stavio „na čekanje“ – zaključio je Anatoliy Snozyk.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

Upišite pojam koji želite pretraživati