Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulagač tužio Delića, sud ga oslobodio, sad će mu još morati platiti troškove postupka

Kontroverzni križevački poduzetnik i bankar Goran Delić, koji pravosuđu dokazuje da nije kriv za prijevaru ulagača u njegovu štedno-kreditnu zadrugu Usluge Prigorje, ima bar nekakvo zadovoljstvo jer je nepravomoćno oslobođen u jednom slučaju povezanom s tom aferom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, jedan od ulagača tužio ga je i tražio da mu otkrije način trošenja uloga te utajenu ili prikrivenu imovinu koja je nabavljena novcem od uloga u njegovu zadrugu.  Međutim, sud je odlučio kako Delić to ne mora, isto tako ne mora ni platiti njegovu ulagaču štetu koja bi se utvrdila „polaganjem računa“. Na kraju, ulagač iz Drnja morat će Deliću platiti troškove postupka od 3500 kuna.

Goran Delić

Tužbu je ovaj Drnjančanin podigao još 2016. Naveo je kako je Delićevoj udruzi dao 109.000 kuna na rok od šest mjeseci, uz učešće u neto dobiti zadruge s 8,30 posto godišnje. Naveo je on na sudu i da je u postupku predstečajne nagodbe Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru diglo optužnicu protiv Delića zbog kaznenog djela u gospodarskom poslovanju.

– Više puta smo se obraćali Deliću kao upravitelju i tražili da nam isplati uloge prema ugovorima, no on je rekao da mora čekati kraj predstečajne nagodbe. Smatrali smo da svjesno prikriva u što je uložen naš novac i da sigurno nije u poslovanje zadruge – objasnio je Drnjančanin sudu.

Goran Delić se pak branio da kao fizička osoba nije ovlašten davati bilo kakve podatke o poslovanju niti tražbine za Usluge Prigorje.

– Sva će dokumentacija po okončanju nagodbe biti dostavljena u Financijsku agenciju i tamo će se moći obaviti uvid u sve podatke – kazao je Delić koji je naveo i kako „potraživanje tužitelja prema njemu kao fizičkoj osobi ne može biti osnovano, jer on s njim nije bio u nikakvom poslovnom odnosu“.

Sud je na kraju obrazložio kako je Delić dokazao da u ovom slučaju nije dužan polagati račune ulagaču. „Ulagač nije dokazao u postupku da se Delić osobno obvezao isplatiti mu ulog s kamatama. Također, Delić nije grubo povrijedio dužnost urednog i savjesnog gospodarstvenika te da bi time nanio štetu“.

FOTO Nikola Wolf / Podravski list

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI