Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulaže se u dom zdravlja: Ambulanta dobila dizalo, u planu i energetska obnova…

– Župan Darko Koren sa suradnicima posjetio je općinu Virje te se susreo s načelnikom Mirkom Perokom koji je gostima predstavio aktivnosti i projekte koji se provode i planiraju na području općine. Uz zahvalu Županiji na pomoći i dugogodišnjoj konstruktivnoj suradnji, načelnik Perok istaknuo je kako Općina i u godini koja je pred nama planira realizaciju brojnih programa i projekata koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života stanovnika Virja i naselja u sastavu općine. Župan Koren istaknuo je kako Virje umnogočemu prednjači te naglasio prijateljski odnos i sinergiju Općine i Županije koja doprinosi stvaranju adekvatnih uvjeta, daljnjem razvoju i podizanju životnog standarda za sve mještane koji žive na području virovske općine.

Posjet Općini iskorišten je i za obilazak prostora u kojem su smještene ordinacije koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o ordinacijama obiteljske i dentalne medicine. Kako bi liječnicima i pacijentima osigurali što kvalitetnije uvjete, Općina je realizirala projekt rekonstrukcije zgrade zdravstvene ambulante kojom je izgrađena pristupna platforma za osobe slabije pokretljivosti te je ugrađeno dizalo pa pacijenti sada imaju još lakši pristup medicinskim uslugama.

Projekt kojim je dodatno poboljšana kvaliteta i dostupnost zdravstvenih usluga vrijedan je 80.944 eura te je većinski sufinanciran sredstvima Općine, a dio (oko 20 tisuća eura) osiguran je na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja. Općina u suradnji sa Županijom ove godine planira i energetsku obnovu zgrade na kojoj je u prijašnjim zahvatima zajedničkim sredstvima obnovljeno krovište i stolarija.   

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI