Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulov života podravskog ribiča: S ovom grdosijom borio sam se više od sat vremena

Denis Pros (30) u četvrtak je krenuo na ribolov na soma, ali niti slutio nije da će taj dan zauvijek pamtiti jer se takav ulov soma rijetko viđa. Denis je iz Drave blizu Ždale, mjesta pokraj mađarske granice gdje i živi, izvukao soma dugog čak 220 centimetara i teškog 68 kilograma.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Postavljen okomiti som bio bi viši od najvišeg košarkaša i težak kao prosječna žena. Nije niti potrebno govoriti da je ovo Denisov ulov života, a on se ribolovom bavi tako dugo da se, kako kaže, niti ne sjeća vremena bez ribolova. Kako smo napomenuli, Denis je krenuo u ribolov baš na soma, i tako je pripremio i pribor. Kad se dogodio griz, Denis je znao da na udici ima kapitalca, no nakon izvlačenja njegova veličina ipak ga je iznenadila.

– Borio sam se s ribom gotovo sat vremena, a tada sam uvidio s kim ima posla i da neću moći sam izvaditi golemu ribu. Tada sam uspio dozvati oca koji mi je pomogao izvući soma van. Dakle, sve skupa to je trajalo više od sat i pol – objasnio je Denis svoju dogodovštinu s ogromnim somom, te dodao da su nakon izvlačenja soma zaista bili u šoku jer je veličina ribe nadišla sva njihova očekivanja.

Osim ribolova na soma, Denisu nije stran niti šaranski ribolov, a bio je uspješan i u ribolovu drugih velikih grabežljivaca.

– Imao samo ulov šarana od 19 kilograma, smuđa od 8,5 kilograma te 16 kilograma teškog amura, no ovaj je ulov daleko veći i važniji od prijašnjih – istaknuo je Denis. Osim rekreativnog ribolova, Denis je i natjecatelj te je član ekipe ŠRK Otočka koja se trenutačno natječe u PAN županijskoj šaranskoj ligi.

Oprema s kojom je ulovio

Za ribolovce, Denis je podijelio i popis opreme koju je koristio za ovaj i više nego zahtjevan ribolovni pothvat: štap je Mikado CatTerritory 330 c.w. 300-500 gr., rola Shimano 6500 B, upredenica Spiderwire 0.38, predvez Sufix Mono 1.2 mm, udica Black Cat trokuka veličine 3/0, a mamac je Krupatica oko 20 cm.

FOTO Privatan album

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati