Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Matica Općine Rasinja

Umirovljenici lijepim druženjem obilježili „Međunarodni dan starijih osoba“

Umirovljenici Matice Općine Rasinja organizirali su prošle subote druženje kako bi obilježili „Međunarodni dan starijih osoba“.

Naime, starijim je osobama u svjetskom kalendaru posebnih datuma dodijeljen 1. listopada pa je njihovo obilježavanje bilo s malim zakašnjenjem, a razlog tome je sudjelovanje Udruge 30. rujna i 1. listopada na „Podravskim motivima“ u Koprivnici.

Na druženje su pozvali Željka Šempera, predsjednika kopivničke gradske organizacije HSU-a i Željka Pintara, predsjednika županijske organizacije HSU-a i predsjednika Savjeta za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije. Šemper, koji prati kretanja u mirovinskom sustavu i kompetentni je ekonomski analitičar i stručnjak za mirovine iz redova HSU-a, govorio o usklađivanju mirovina, dao je svoj osvrt na inflaciju, nepravde mirovinskog sustava, manjkav odnos mirovina i plaća. Željko Pintar je govorio o pozitivnim aktivnostima koje postiže Savjet za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa drugim institucijama kao što je Zavod za socijalnu skrb, Zavod za javno zdravstvo,

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, dao je umirovljenicima određene informacije o problemima u vezi programa „Zaželi“ i izrazio nadu da će oni uskoro biti riješeni. Nakon tematskih izlaganja, uslijedio je domjenak sa zakuskom i neizostavnom glazbom i plesom tako da bi eventualni promatrači sa strane teško mogli zaključiti da se radi o umirovljeničkoj populaciji.

FOTO Općina Rasinja

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati