Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Matica Općine Rasinja

Umirovljenici lijepim druženjem obilježili „Međunarodni dan starijih osoba“

Umirovljenici Matice Općine Rasinja organizirali su prošle subote druženje kako bi obilježili „Međunarodni dan starijih osoba“.

Naime, starijim je osobama u svjetskom kalendaru posebnih datuma dodijeljen 1. listopada pa je njihovo obilježavanje bilo s malim zakašnjenjem, a razlog tome je sudjelovanje Udruge 30. rujna i 1. listopada na „Podravskim motivima“ u Koprivnici.

Na druženje su pozvali Željka Šempera, predsjednika kopivničke gradske organizacije HSU-a i Željka Pintara, predsjednika županijske organizacije HSU-a i predsjednika Savjeta za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije. Šemper, koji prati kretanja u mirovinskom sustavu i kompetentni je ekonomski analitičar i stručnjak za mirovine iz redova HSU-a, govorio o usklađivanju mirovina, dao je svoj osvrt na inflaciju, nepravde mirovinskog sustava, manjkav odnos mirovina i plaća. Željko Pintar je govorio o pozitivnim aktivnostima koje postiže Savjet za umirovljenike Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa drugim institucijama kao što je Zavod za socijalnu skrb, Zavod za javno zdravstvo,

Načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman, dao je umirovljenicima određene informacije o problemima u vezi programa „Zaželi“ i izrazio nadu da će oni uskoro biti riješeni. Nakon tematskih izlaganja, uslijedio je domjenak sa zakuskom i neizostavnom glazbom i plesom tako da bi eventualni promatrači sa strane teško mogli zaključiti da se radi o umirovljeničkoj populaciji.

FOTO Općina Rasinja

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

uzroci uzimani još u travnju ove godine

S tržišta se hitno povlači vrlo ukusna i popularna namirnica, a razlog je vrlo zanimljiv

TRADICIONALNO DOBAR ODAZIV

FOTO/VIDEO Brojni su došli na dobrotvorni koncert i prilogom podržali borbu protiv raka

TREĆA IZLOŽBA U KOPRIVNICI

FOTO/VIDEO Dvjestotinjak golubova, grlice, kanarinci, papige i zečevi preplavili Dom željezničara

KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

FERENČINA UOČI DOLASKA PRVAKA

‘Dinamo čeka teža utakmica nego u Kazahstanu, jer smo mi trenutno bolji od Astane’

Na stanici u Koprivnici pokupila ga je policija

Pijani putnik u vlaku fizički nasrnuo na mladu kondukterku

Upišite pojam koji želite pretraživati