Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Umirovljenicima mjerili tlak i šećer, održano i predavanje o depresiji

U prostoru Kluba umirovljenika Volonter penzioner u Koprivnici organizirano je mjerenje tlaka i šećera, a održano je i predavanje na temu depresije i anksioznosti te kako ih pobijediti. Predavanje je vodio mladi liječnik dr. Mladen Tomas. Odaziv umirovljenika na ovo događanje bio je velik, a na
ovakvim aktivnostima zahvalni su mnogi od njih.

-Bolujem od šećerne bolesti, a imam i visok tlak. Ovo mi je odlična prilika da provjerim svoje stanje. Osoblje je tu vrlo ljubazno, brzo sam gotova i odmah doznam rezultate, a lijepo se i podružimo – rekla nam je Barica Crnek, koja je u tom trenutku imala dobar tlak, kao i šećer, te uzima propisanu terapiju.

-Šećer mi je u redu, ali nije zgorega provjeriti stanje, dok za tlak koristim neke lijekove. Sva sreća, sve je u granicama normale. Rado se odazivam na ovakve, ali i slične akcije – kazao je Slavko Bači, koji je svoj radni vijek proveo kao medicinski tehničar.

Sam Klub projekt je Gradskog društva Crvenog križa, a svaki se tjedan organiziraju druge aktivnosti. Osim brige o zdravlju, održavaju se i različiti kulturno-umjetnički, kreativni, rekreativni, ali i glazbeni programi. Također, za umirovljenike se posebno organiziraju i informatičke, fotografske i druge edukativne i zabavne radionice. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, i to ukupnog iznosa od malo manje od dva milijuna kuna. Uz Crveni križ kao nositelja, partneri u projektu su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, županijski Zavod za javno zdravstvo i Društvo žena Kamengrad.

Foto: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

Već će ove godine stvarati hlad

Radnici Komunalca bolesne lipe zamijenili stablima javora

Snimio čitatelj

FOTO U Golu je stigla prva roda!

OPET KOMADIĆI METALA

Lidl povlači popularni prehrambeni proizvod i vraća kupcima novac

KAMO U NEDJELJU?

Ladies night na Bazenima Cerine

TRAŽITE POSAO?

Možda je ovo idealna prilika za Vas!

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati