Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Umirovljenicima mjerili tlak i šećer, održano i predavanje o depresiji

U prostoru Kluba umirovljenika Volonter penzioner u Koprivnici organizirano je mjerenje tlaka i šećera, a održano je i predavanje na temu depresije i anksioznosti te kako ih pobijediti. Predavanje je vodio mladi liječnik dr. Mladen Tomas. Odaziv umirovljenika na ovo događanje bio je velik, a na
ovakvim aktivnostima zahvalni su mnogi od njih.

-Bolujem od šećerne bolesti, a imam i visok tlak. Ovo mi je odlična prilika da provjerim svoje stanje. Osoblje je tu vrlo ljubazno, brzo sam gotova i odmah doznam rezultate, a lijepo se i podružimo – rekla nam je Barica Crnek, koja je u tom trenutku imala dobar tlak, kao i šećer, te uzima propisanu terapiju.

-Šećer mi je u redu, ali nije zgorega provjeriti stanje, dok za tlak koristim neke lijekove. Sva sreća, sve je u granicama normale. Rado se odazivam na ovakve, ali i slične akcije – kazao je Slavko Bači, koji je svoj radni vijek proveo kao medicinski tehničar.

Sam Klub projekt je Gradskog društva Crvenog križa, a svaki se tjedan organiziraju druge aktivnosti. Osim brige o zdravlju, održavaju se i različiti kulturno-umjetnički, kreativni, rekreativni, ali i glazbeni programi. Također, za umirovljenike se posebno organiziraju i informatičke, fotografske i druge edukativne i zabavne radionice. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, i to ukupnog iznosa od malo manje od dva milijuna kuna. Uz Crveni križ kao nositelja, partneri u projektu su Grad Koprivnica, Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije Rad na dar, županijski Zavod za javno zdravstvo i Društvo žena Kamengrad.

Foto: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati