Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Grad prodaje tri čestice na kojima je nekoć planirana gradnja srednje škole

Umjesto livade, nadaju se ulaganjima u industriju

Grad Ludbreg odlučio je prodati zemljište poslovne namjene u Zagorskoj ulici. Gradsko vijeće je na posljednjoj sjednici prihvatilo prijedlog da se na javni natječaj oglasi prodaja tri čestice zemljišta, velike između 3130 i 3200 kvadratnih metara. Početna cijena po čestici iznosi nešto više od 50 tisuća eura, a grad ukupno planira uprihoditi najmanje 160 tisuća eura. Inače, riječ je o zemljištu koje je Grad Ludbreg prije desetak godina kupio i ondje planirao izgraditi srednju školu, no to se nije realiziralo, a nisu svi vijećnici bili za prodaju.

Što s parkingom?

– To je zemljište prije desetak godina kupljeno po dosta visokoj cijeni i dobro da je kupljeno jer ondje su dvorana, osnovna škola, groblje i dio industrijske zone. Protiv toga sam da se to zemljište prodaje, ponajviše zato što me zanima gdje će se onda parkirati autobusi i auti kada budu neke sportske manifestacije ili Sveta nedjelja – pitao je vijećnik Zlatko Sova, a gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je da nema smisla tu površinu držati praznom 364 dana u godini samo da bi ljudi jednom godišnje imali gdje parkirati kada dođu u Ludbreg.

– Sada imamo livadu na kojoj uzgajamo sijeno, a autobusi se mogu smjestiti na neke druge lokacije. Te su parcele kupljene za srednju školu, no politika države je da nema gradnje novih srednjih škola. Mi kao grad ni ne upravljamo srednjim školstvom, već županija i Varaždinska županija kupila je nekadašnji prostor carine kod benzinske pumpe s nadom da se ondje može ići u dogradnju srednje škole – kazao je Bilić i istaknuo da je paradoksalno da je u industrijskom gradu kao što je Ludbreg danas nemoguće graditi strukovnu školu.

Imali jedan upit

– Stav države je da je previše strukovnih škola i da ne treba graditi novu. Uloženo je dosta u parkiralište kraj groblja koje može primiti stotinjak automobila, a za blagdan Svih svetih niti jedno groblje u Hrvatskoj nema dovoljno mjesta. Ponudili smo ovaj prostor trgovačkim lancima, no nikome ta lokacija nije bila interesantna, a sada su na drugim lokacijama. Jedino se možemo nadati da će netko ondje uložiti u industriju, a imali smo već jedan upit i možda se to realizira pa će doći i do otvaranja radnih mjesta – rekao je Bilić. Napravljen je projekt rekonstrukcije Zagorske ulice gdje bi se umjesto zelene površine s obje strane asfaltiralo parkiralište za 100 automobila. S Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture imamo projekt da bi se na svetištu izgradilo parkiralište za 600 vozila i time bi se riješio taj problem. Nema nikakvog smisla raditi parkirnu politiku grada zbog jednog dana kada u Ludbreg stigne velik broj posjetitelja i turista, već moramo razmišljati što s ostalih 364 dana u godini – zaključio je Bilić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obavijest trgovačkog lanca

Plodine: “Ako ste kupili ovaj prehrambeni proizvod nemojte ga konzumirati”

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati