Uoči 3. koprivničkog maratona: Očekujemo da bude ispunjen pozitivom i veseljem trkača!

Za manje od tjedan dana Koprivnicu će okupirati atletičari, atletičarke i rekreativci iz cijele Lijepe naše, ali i Slovenije. Razlog tome je 3. koprivnički polumaraton. Povodom toga razgovarali smo s predsjednicom Atletskog kluba Koprivnica Sonjom Rušak koja nam je otkrila što sve možemo očekivati od ovogodišnjeg polumaratona i što je sve potrebno za organizaciju ovakvog događaja.

Ističe kako će ove godine doći do promjena u odnosu na prošle dvije godine što se tiče starta i cilja te jednog dijela utrke polumaratona, točnije na petom kilometru.

-Zbog rekonstrukcije našeg trga, start i cilj ćemo izmaknuti u Nemčićevu ulicu, a utrka polumaratona koja je na petom kilometru prolazila kroz Zrinski trg sada će biti usmjerena na ulazak u park iz Nemčićeve ulice te će se po izlasku iz njega kretati Frankopanskom ulicom, na polovici skrenuti u prolaz kod tržnice i na semaforu (kod trga Josipa bana Jelačića) dalje krenuti istom stazom kao i prethodnih godina -priča nam predsjednica Rušak.

Organizacija jednog ovakvog događaja prilično je kompleksna te su potrebni mjeseci kako bi se sve isplaniralo.

– U organizaciju ove sportske manifestacije uključeno je šest osoba iz našeg Kluba koje rade na cijeloj provedbi uz veliku potporu Grada na čemu smo im iznimno zahvalni. Kako bi cijelu utrku mogli provesti trebamo uključiti barem 120 volontera što nam je svake godine veoma teško pronaći, a bez njih se organizacija ne može realizirati. Tijekom svih mjeseci organizacije potrebno je da budemo veoma koncentrirani i vodimo brigu da na vrijeme odradimo sve potrebne kontakte, također da na vrijeme istima damo povratne informacije i po potrebi s njima odradimo sastanke. Potrebno je voditi brigu da se na vrijeme daju u izradu (majice, medalje) kako bi sve u pravo vrijeme bilo spremno. Kada definiramo stazu potrebno je točno znati koje ulice i raskršća je potrebno zatvoriti, a opet da je protok prometa omogućen, tj. da ne dođe do veće blokade prometa. Potrebno je osigurati dovoljnu količinu okrijepe za trkače što je od velike važnosti na trasi utrke od 21 kilometar – ističe Rušak.

Na ovogodišnjem polumaratonu sveukupno je prijavljeno 386 natjecatelja, od toga 222 na utrci polumaratona dok je za utrku od 5 kilometara prijavljeno 164 natjecatelja.

-Ove nam brojke pokazuju da će na startu biti najmanje 300 trkača. Na navedene utrke osim što se prijavljuju naši koprivnički natjecatelji, prijavljuju se i iz raznih Hrvatskih gradova te imamo i slovenskih natjecatelja – kaže Rušak.

Za sam kraj predsjednica Atletskog kluba Sonja Rušak otkrila nam je što očekuje od ovogodišnjeg polumaratona.

-Od ovog polumaratona očekujemo da bude ispunjen pozitivom, veseljem i zadovoljstvom trkača. Naravno, u očekivanju smo da na start stane sveukupno 300 natjecatelja i sretno završe svaki svoju dionicu. Nadamo se da će ova naša velika sportska manifestacija biti prepoznata i od strane naših građana te da će svojom navijačkom podrškom trkačima uveličati cijeli događaj -zaključuje Rušak. Tea Gašparić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI