Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Upao na sjednicu Vijeća: Vrijeđao policiju i govorio im da su udbaški aparat!

S kaznom od 1354 kune zbog narušavanja javnog reda i mira te vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika u prostorima Centra za kulturu i informiranje prije četiri godine kažnjen je Ante Šimunović iz Ludbrega. Incident se dogodio  27. prosinca 2018. godine za vrijeme sjednice Gradskog vijeća, a navedeni je muškarac na nju, kako se tvrdi u još nepravomoćnoj presudi, ušao nepozvan te je svojim ponašanjem ometao. On je na njih vikao, galamio i upadao im u riječ, dok se na upozorenja predsjednika Gradskog vijeća Antuna Šimića da napusti sjednicu oglušio.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Također, u prilog mu ne ide ni što se istom zgodom po dolasku policijskih službenika derao na njih te im vikao: “Koji me k***c  je***e, milicajci jedni, svi ste vi lopovi”. Ništa manje ljut nije bio ni kada su ga priveli u policijsku postaju Ludbreg, stoji u presudi, gdje je nastavio galamiti i vrijeđati policajce. Prema presudi koju smo dobili na uvid, uzrok ovom incidentu je također bizaran. Rastrojeni je muškarac, naime, netom prije same sjednice ručao u pivnici te pozvao jednog od vijećnika na piće. No, ovaj je to odbio jer se pripremao pristupiti Vijeću, zbog čega je navedenog muškarca zanimalo o čemu je riječ, navevši da će i on tamo doći. No, umjesto dobrodošlice, predsjednik Vijeća, tvrdio je Ante Šimunović u svojoj obrani, počeo je vikati na njega te ga pitao što tu traži, budući da on nije vijećnik ili predstavnik gradskog tijela, pojasnivši kako je sjednica tajna, odnosno nije otvorena za javnost.

Međutim, okrivljenog muškarca to nije omelo već je sa zanimanjem nastavljao sa svojim pitanjima, da bi na kraju sjeo u kut, odakle je predsjednika Vijeća nastavio provocirati, ali na ruskom, budući da je znao da će ga razumjeti. Prema njegovu vlastitom navodu i priznanju, rekao je da su oni “udbaško-komunistička banda”. Na kraju su ga van izveli djelatnici policije, koji su nad njim morali izvršiti sredstva prisile. No, njih je vrijeđao na hodniku ranije opisanim riječima te im se otimao. Od silne agresivnosti u jednom su trenutku sva trojica pala na pod, gdje su „izvršili fiksaciju tijela te savijanje desne i lijeve ruke“. Potom su ga odvezli u policijsku postaju, gdje ih je nastavio vrijeđati govoreći im kako su oni “represivno udbaški komunistički aparat, nesposobna sekta” i “svi ste vi majmuni” , posebno se obrativši jednom od njih govoreći mu kako je majmun i mangup.

Dodajmo kako je okrivljenik u svom iskazu naveo kako su mu tijekom postupanja izbili zub, no sud je tu tvrdnju odbacio, budući da je okrivljenika liječnik pregledao odmah po privođenju, pri čemu nisu bile vidljive takve ozljede kao ni svježa krv. Sud je također procijenio kako okrivljeni prema Poslovniku koji je tada bio na snazi zaista nije imao pravo prisustvovati sjednici Gradskog vijeća. Okrivljeni ima pravo žalbe na presudu osam dana po primitku.

Pričali smo s Antom Šimunovićem netom nakon ovog događaja, a on nam je tada objasnio da je bio revoltiran postupcima Gradskog vijeća,  posebice oko gradske komunalne tvrtke Lukom u  čijem je Nadzornom odboru prethodno bio član.

 – Moj je motiv bio da na sjednici Gradskog vijeća slušam one kojima je narod dao vlast, kako taj narod svojim odlukama osiromašuju građane. Pritom mislim na ove nove namete, koje su izglasali i istovremeno sebi podigli naknade. Za to da se moram najaviti tri dana prije nisam znao – objasnio je Ante Šimunović.

– Ja u ovom slučaju nisam ometao javni red i mir, želio sam samo čuti kako naši vođe djeluju – napomenuo je Šimunović.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI