Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
tribina

Upozorili na probleme s kojima se susreću žene

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u sklopu svojih kontinuiranih aktivnosti usmjerenih na prevenciju i rješavanje problema vezanih uz nasilje organiziralo je u Đurđevcu tribinu I na Dan žena zajedno protiv nasilja u obitelji kojom je na poseban način obilježen Dan žena.

Tribina je okupila predstavnice udruga žena te umirovljenika, gerentodomaćica s područja Đurđevca i okolnih općina te zainteresirane za tu temu. Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva naglasila kako se žene i danas susreću s mnogobrojnim problemima i barijerama. Puno češće od muškaraca rade s ugovorom na određeno vrijeme, upitno im je pravo odluke o majčinstvu, odnosno o pobačaju, kao i pravo izbora zajednice u kojoj će živjeti.

– Živimo u okvirima stereotipa gdje se podrazumijeva da žene obavljaju kućanske poslove te skrbe o djeci i starijima. Nužno je osvijestiti društvo o potrebi podjele tih poslova i obveza unutar obitelji – istaknula je Verica Rupčić. O različitim aspektima nasilja, prije svega o prevenciji govorila je policijska službenica Maja Gregurović. Marina Švagelj Jažić, predsjednica Udruge Hera odgovorila na neka pitanja kroz svoja, ali i iskustva udruge koja se aktivno bavi problematikom nasilja u raznim aspektima.

FOTO: ustupila Verica Rupčić

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI