Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

UPRAVO Lacković spasio Korena i većinu HDZ-a i Mreže – čak je i HSS napustio partnere

U tijeku je još jedna sjednica Županijske skupštine na kojoj su glavne teme rebalans županijskog proračuna i poslovna izvješća zdravstvenih ustanova u 2022.

Uoči početka prvi čovjek županijskog SDP-a Tomislav Golubić opet je potegnuo pitanje dijeljenja naše županije prema novom prijedlogu o izbornim jedinicama. Prijedlog je trenutno na e-savjetovanju.

-Naša županija je ostala jedina koja će se dijeliti po izbornim jedinicama. Eto, osječko-baranjski župan je nazvao autora podjele i zamolio da se njegova županija ne dijeli. I ne dijeli se – rekao je Golubić i opet tražio zaključak Skupštine da su protiv dijeljenja županije u dvije izborne jedinice te naveo kako primjerice i Rasinja i Sokolovac odlaze u drugu jedinicu.

-I neka! – čulo se iz redova vladajućih u Skupštini, ako smo dobro opazili od načelnika Sokolovca Vlade Bakšaja, a Golubić je dovršio kako možda zaključak neće biti obvezujuć, ali će barem sačuvati obraz.

Kao i zadnji put i ovaj put su napustili sjednicu članovi oporbe SDP-a i HSLS-a te sada i HSS-a koji inače načelno podupire vladajuću koaliciju HDZ i Mreža. Zanimljivo, ali Nezavisna stranka Željka Lackovića koja je županu Korenu mogla napuštanjem srušiti kvorum i prekinuti važnu Skupštinu, to nije učinila. U tom slučaju ne bi se mogao donijeti ni rebalans proračuna. Ipak, o tome se i neće raspravljati jer su vladajući povukli tu točku svejedno s dnevnog reda. Kako doznajemo, Nezavisna stranka kod glasanja o donošenju zaključka nije uopće glasala, tako da nije poznato jesu li za ili protiv toga da se donese zaključak o ne dijeljenju županije.

Pogledajte najbitnije dijelove današnjeg dnevnog reda na linku…

Foto Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati