Uredili kuću za odmor: Očekujemo da će nam dolaziti stranci!

Obitelj Begović iz Pitomače u predjelu Đuretina nedaleko od toka rijeke Drave uredila je kuću za odmor s dva apartmana. Osim apartmana, njihova kuća za odmor s kategorijom od čak četiri sunca ima i bazen te dječje igralište, a u planu je i uređenje saune i jacuzzija.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Parcela koju imamo u Đuretini udaljena je od naseljenih kuća i nudi mir i pravu prirodnu idilu pa smo tako došli na ideju da izgradimo kuću za odmor i krenemo u turistički posao. Naš pitomački kraj ima velik turistički potencijal i sigurni smo da će nam ova investicija biti isplativa – kaže Ivan Begović.

Za pokretanje posla i prve goste, dodaje on, čeka se još izgradnja vodovodne mreže koja će uskoro biti „povučena“ i Đuretini. Dobili su sve potrebne dozvole, a obavljena je i kategorizacija pa se prvi gosti očekuju u srpnju.

– Bunarski vodovod nema potrebnu kvalitetu vode i zbog toga čekamo da se izgradi javna vodovodna mreža. Nadamo se da ćemo sredinom ljeta imati uvjete da naša kuća za odmor primi prve goste – kaže Ivan Begović.

U ovoj sezoni, dodaje on, očekuju domaće goste jer još sa sigurnošću ne mogu odrediti službeno otvorenje kuće za odmor. Nakon toga će se okrenuti inozemnom tržištu.

– Već smo sklopili suradnju s agencijom koja će biti zadužena za dovođenje gostiju. Očekujemo da će od iduće sezone većina gostiju biti stranci jer oni sve više traže mirnija mjesta za odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Saunom i jacuzzijem proširit ćemo ponudu kako bi kroz gotovo cijelu godinu kuća bila atraktivna za dolazak gostiju – kaže Ivan Begović.

Blizina rijeke Drave, kao i Križnice, uvjeren je Ivan, još je jedan velik adut u privlačenju gostiju.

– Imamo što ponuditi turistima za višednevni boravak u Podravini i turizam je zasigurno i naša budućnost – zaključio je Ivan Begović.

FOTO Begović

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI