Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Paralelno s uklanjanjem nelegalnog

Uređuju novo parkiralište uz utvrdu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Paralelno s uklanjanjem nelegalnog parkirališta uz bedeme utvrde Stari grad, počeli su i radovi na uređenju novih parkirališnih mjesta za goste pivnice i restorana te posjetitelje Muzeja. Novo će parkiralište biti smješteno 50-ak metara od dosadašnjeg nelegalnog, i to na parceli koju je Grad otkupio od privatnog vlasnika i srušio staru kuću kako bi se uredila nova parkirališna mjesta.

Radovi na uređenju novog parkirališta trebali bi završiti do kraja ovog mjeseca. Želja je gradskih čelnika otkupiti i susjednu kuću kako bi se dodatno proširilo parkiralište i kako posjetitelji ne bi za parkiranje koristili obližnje zelene površine i sam prilaz utvrdi Stari grad.

Spomenimo… Grad Đurđevac je, nakon napisa u Podravskom listu i naloga građevinske inspekcije, izmjestio nelegalno parkiralište ispred utvrde. Sporno parkiralište najviše se koristilo za goste pivnice i restorana Stari grad koji su u vlasništvu gradske tvrtke, a stanovnici Starogradske ulice već duže upozoravaju da parkiralištu nije mjesto ispred samih bedema utvrde, što je potvrdio i konzervator. Nelegalno parkiralište bit će pretvoreno u stabilizirajuću travnatu površinu i više se ne bi smjelo koristiti za parkiranje. Tako je i predviđeno projektom uređenja bedema utvrde Stari grad.

Đurđevački HDZ, ponukan ovim slučajem, traži ostavku gradonačelnika Hrvoja Jančija. – Protuzakonita izgradnja parkirališta uz Stari grad financirana novcem građana srušena je također novcem poreznih obveznika Grada. Pitanje je koliko je još izgrađenih objekata bez uporabne dozvole za koje su potrošena sredstva i Grada i EU fondova. Zaista je dosta samovolje i nadriinženjerstva šerifova u našem gradu – ističe Rajko Gašparić, predsjednik đurđevačkog HDZ-a.

FOTO: Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Završen je proces dubinskog snimanja

Podravka poslala obvezujuću ponudu za tvrtke iz poljoprivrednog sektora Fortenove


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati