Uređuju rezervat Đurđevački pijesci

U posebnom geografsko-botaničkom rezervatu Đurđevački pijesci u tijeku su radovi čišćenja i obnove komunalne posjetiteljske infrastrukture koja je postavljena u sklopu projekta prirodne baštine. Radove obavljaju djelatnici zaposleni preko javnih radova, a obuhvaćaju i skidanje nepješčarske vegetacije s pijeska te površinskog sloja humusa koji sprječava da pijesak bude vidljiv. Posebno zaštićeni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijeci prirodni su biser s jedinstvenom florom i faunom koji je sve češće odredište turistima i izletnicima pa se tradicionalno svake godine nekoliko puta čisti od vegetacije koja ugrožava zaštićene biljke na tom području.

– Okosnicu projekta prirodne baštine čine ulaganja u Đurđevačke pijeske, a opremljena je nova poučna staza, izgrađen je hostel u Boriku za provođenje škole u prirodi te je obnovljen i opremljen Posjetiteljski centar, što upotpunjuje turističku ponudu grada – navode u gradskoj upravi.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI