Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NK DINAMO APATIJA NA DRAŽBI

Uskoro će se znati novi vlasnik nogometnog kluba

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Klub Dinamo Apatija nekada je bilo žarište uzbuđenja, a utakmice jako dobro popraćene. Klub je osnovan 1930. godine, a predsjednik Kluba bio je Dejan Zrinski. Koliko je NK Dinamo Apatija bio dobar govori nam informacija da je 2014. godine osvojio naslov u Drugoj ligi NS Ludbreg. Ugašen je 2019. godine kada je nad njim otvoren i zatvoren stečajni postupak.

Danas, igralište je zaraslo u korov, a objekt kluba propada. Saznali smo kako je objekt u privatnom vlasništvu te da Grad nije u mogućnosti sudjelovati u obnovi i ulaganju. Anoniman nam izvor govori kako je Grad Ludbreg davao novac Klubu, no oni su novac potrošili na igrače. Kontaktirali smo Vijeće Mjesnog odbora Apatija kako bismo dobili informacije iz prve ruke.

-Nažalost, ni mi ne znamo ništa više nego vi. Znamo da je Klub na dražbi te da ima jednog potencijalnog kupca. Ne znamo o kome je riječ – govori Goran Frančić predsjednik Mjesnog odbora Apatija.
Prije dvije godine, nakon prijave jednog vjerovnika kluba, utvrđeno je da klub ima imovinu, koja je sada na sudskom bubnju. Cijelo zemljište površine je 8010 kvadrata te se sastoji od javne zgrade od 203 kvadrata i livade od 13.366 metara četvornih. Nekretninu vrijednu 66.361,40 eura može se dobiti za puno manje novaca. Početna cijena je 0,13 eura. Za sada je interes pokazao jedan kupac, no podaci će biti poznati tek kad licitiranje završi.

Nekad žarište utakmica, a sad jad i bijeda

-To je sada četvrti krug dražbe. Nadmetanje kreće 12. travnja i traje do 26. travnja. Do 3. travnja trebalo je platiti jamčevinu, to je sada deveta jamčevina po redu koja iznosi 6636 eura. Dražbeni korak je 265 eura. Prvi će vjerojatno dati 0,13 eura, a sljedeći mora dati 265 eura više – pojašnjava stručni upravitelj Damir Katić.

Također napominje kako smatra da se radi o izvrsnoj prilici jer je sve izgrađeno i legalizirano. Hoće li se ponovno zaigrati nogomet na nekadašnjem užarenom terenu ili će nogomet nastaviti igrati krtice i korov znat će se 27. travnja kada bi licitiranje trebalo završiti.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

FEŠTALO SE U KOPRIVNIČKOM PREDGRAĐU

VIDEO Rečani slave prvenstvo, Starigrad izbacio Osvit iz utrke za naslov

TKO ĆE IGRATI?

Slaven u problemima uoči Rijeke. Nema 10 igrača, Murić i dalje u kazni, debi Jesenovića

SPORTSKI RIBOLOV

Đurđevčanke osvojile prvo mjesto i plasirale se na državno prvenstvo

odlazi benedik mioč

Najbolji igrač Slavena ove sezone već pronašao novi klub, seli u inozemstvo

igrali na državnoj završnici

Kadeti Koprivnice sedmi u Hrvatskoj, u borbi za polufinale ispali od aktualnih prvaka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati