Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uskoro kreće gradnja velikog Podravkinog centra u Koprivnici, korist će imati i gradski proračun

Podravka bi, kako doznajemo, kroz mjesec dana mogla imati riješenu svu papirologiju i građevinsku dozvolu za gradnju velikog logističko-distributivnog centra (LDC) u Koprivnici. Projekt je to, sudeći prema planu iz petogodišnje strategije kompanije, težak nešto manje od 40 milijuna eura! U fazi je, doznajemo, i tender za izvođača radova.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Lokacija novog centra bit će u neposrednoj blizini Podravkinih tvornica i omogućit će povezanost s postojećim izvoznim skladištem. Kako navode u kompaniji, logističko-distributivni centar bit će poluautomatiziran s predviđenih gotovo 67 tisuća paletnih mjesta namijenjenih gotovim proizvodima, sirovinama i ambalaži. U Podravci vjeruju da će svojim kapacitetima zadovoljiti predviđeni rast prodaje, odnosno potrebu za skladišnim prostorom u idućih deset godina.

Podravka je od 2021. godine, kad je donesena strategija u pripremi tehničke dokumentacije i ishođenja odgovarajućih dozvola, planirala to dovršiti do jeseni prošle godine, no malo se odužilo i nakon što zatraže i dobiju građevinsku, sve će biti spremno za početak radova. Dodajmo i kako će novi centar značiti i nova zapošljavanja, dok će dio do ukupno stotinjak radnika biti raspoređen s postojećih radnih mjesta u kompaniji. Inače, provođenje usvojene strategije predviđa ulaganje od čak 220 milijuna eura investicija u modernizaciju i digitalizaciju proizvodnih i logističkih procesa, a novi LDC dio je te priče. Ovakve su vijesti značajne i za Grad Koprivnicu koja će uprihoditi dodatna sredstva na račun komunalnog doprinosa.

– LDC-om ćemo konsolidirati veći broj trenutačnih skladišnih prostora koji se koriste za skladištenje gotovih proizvoda, sirovina i ambalaže, a koji se nalaze na čak 18 različitih lokacija. Time će se značajno poboljšati učinkovitost logističkih i distributivnih procesa, poboljšati ukupna učinkovitost Grupe Podravka te dodatno ojačati konkurentnosti poslovanja u sljedećem razdoblju – poručili su iz Podravke i dodali kako će novi centar imati i pozitivan utjecaj na okoliš, smanjenjem emisije ugljičnog dioksida zbog znatno manjeg internog transporta kamionima na području grada Koprivnice.

Ove godine, pisali smo već, trebala bi biti gotova i nova tvornica tjestenina u Koprivnici, vrijedna 13 milijuna eura. Cilj kompanije je početi svu tjesteninu proizvoditi u Koprivnici, kao i proizvoditi i svu retail tjesteninu koja se još uvijek proizvodi u Sloveniji (Žito).

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Obrađeno je 91,33 posto biračkih mjesta

IZBORI HDZ relativni pobjednik, u Sabor idu Jakšić, Sobota, Golubić, Lacković i Bilić. Vjerojatno i Đakić

Prvi službeni rezultati bit će poznati poslije 21 sat

IZLAZNA ANKETA HDZ-u 59 mandata, Rijekama pravde 43, DP-u 13, a Matiji Posavcu jedan

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

Državno izborno povjerenstvo objavilo podatke o izlasnosti do 16:30 sati

IZBORI Više od 50 posto birača glasalo do 16:30 sati, u Koprivnici skoro 57, a u Đurđevcu 58!

ZAKAZAO SUSTAV MUP-a

Nestali s biračkih popisa: Plavu potvrdu do podneva zatražilo 60-ak Podravaca i Prigoraca

Provjerili smo kakva je izlaznost po općinama

IZBORI Najveća izlaznost u Velikom i Malom Bukovcu, najmanja u Rasinji i Kalniku


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati