Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Uskoro poznata cijena obnove srednjoškolskog igrališta u Koprivnici

Jučer u 10 sati istekao je rok za dostavu ponuda za izradu projektnog rješenja obnove derutnog sportskog igrališta kod koprivničke Srednje škole. Kako doznajemo iz dokumenta javne nabave objavljenog na stranicama Županije, posao će dobiti ona firma koja ponudi najnižu cijenu.

Upravo će izrada ovog projekta dati odgovor na pitanje koliko će koštati obnova ovog sportskog igrališta. U razgovoru s nekoliko građevinara doznajemo kako bi cijena mogla biti i do četiri milijuna kuna. Primjerice, obnova školaka kod A. N. Gostovinskog koštala je oko dva milijuna kuna i to prije negoli su se dogodila „divljanja“ cijena u građevinskom sektoru. Ovo igralište površinom je veće, baš kao i atletska staza koja ga okružuje.

– Nemoguće je reći kakva će biti cijena prije negoli se izradi projekt, a onda ćemo vidjeti na koji se natječaj možemo javiti. U svakom slučaju nismo ovo igralište stavili sa strane, obnova će biti – potvrdio nam je tijekom ljeta zamjenik župana Ratimir Ljubić o igralištu koje bi trebalo imati reprezentativnu i dužu atletsku stazu na kojoj bi kvalitetnije mogli trenirati i atletičari. U skorijoj budućnosti ovo će igralište koristiti samo Obrtnička škola, jer se očekuje da će proći projekt gradnje nove srednje škole u Koprivnici, što je Županija prijavila na fondove EU.  U tom slučaju srednje školstvo u gradu prešlo bi u potpunosti na jednosmjensku nastavu.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI