Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

UŽAS: Otac pedofil (37) kod Koprivnice godinama silovao nemoćnu kćer  

Pravi užas odvijao se godinama u jednom obiteljskom domu u jednom mjestu kod Koprivnice. Podravski list doznaje kako je 37-godišnji otac godinama brutalno silovao svoju maloljetnu kćer koja mu se nije mogla oduprijeti. U vrijeme kad ju je napastovao nije bila starija od 15 godina.

Ovaj zlotvor uhićen je tek u svibnju ove godine, a svoja nedjela činio je još od 2018. godine. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, a ovih je dana županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu protiv njega podnijelo optužnicu.

– Proveli smo istragu te podigli pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 37-godišnjaka zbog počinjenja teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – navode tužitelji i dodaju kako to nije sve, jer se u optužnici nalazi i sumnja da je počinio još četiri kaznena djela povrede djetetovih prava, na štetu navedene kćeri, ali i još troje djece.

U optužnici piše kako je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta od 2018. do 2021. godine u jednom mjestu na području Koprivnice na štetu oštećenice, kao i da je počinio kaznena djela povrede djetetovih prava na štetu iste oštećenice i još troje djece.

-Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od svibnja 2022. godine, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – potvrdili su tužitelji.

Ono za što se tereti ovog 37-godišnjeg zlotvora, prema navodima u optužnici pedofila i silovatelja, stvarno je gnjusno. Iako tužitelji ne navode detalje zbog zaštite žrtava, u opisu kaznenog djela piše kako ovo kazneno djelo znači da je…

– …djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način – navodi se u članku 158. stavak 2 kaznenog zakona, a za to je predviđena kazna zatvora od tri do čak 15 godina.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

Upišite pojam koji želite pretraživati