Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

UŽAS: Otac pedofil (37) kod Koprivnice godinama silovao nemoćnu kćer  

Pravi užas odvijao se godinama u jednom obiteljskom domu u jednom mjestu kod Koprivnice. Podravski list doznaje kako je 37-godišnji otac godinama brutalno silovao svoju maloljetnu kćer koja mu se nije mogla oduprijeti. U vrijeme kad ju je napastovao nije bila starija od 15 godina.

Ovaj zlotvor uhićen je tek u svibnju ove godine, a svoja nedjela činio je još od 2018. godine. Trenutno se nalazi u istražnom zatvoru, a ovih je dana županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu protiv njega podnijelo optužnicu.

– Proveli smo istragu te podigli pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 37-godišnjaka zbog počinjenja teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – navode tužitelji i dodaju kako to nije sve, jer se u optužnici nalazi i sumnja da je počinio još četiri kaznena djela povrede djetetovih prava, na štetu navedene kćeri, ali i još troje djece.

U optužnici piše kako je počinio teško kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta od 2018. do 2021. godine u jednom mjestu na području Koprivnice na štetu oštećenice, kao i da je počinio kaznena djela povrede djetetovih prava na štetu iste oštećenice i još troje djece.

-Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru od svibnja 2022. godine, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela – potvrdili su tužitelji.

Ono za što se tereti ovog 37-godišnjeg zlotvora, prema navodima u optužnici pedofila i silovatelja, stvarno je gnjusno. Iako tužitelji ne navode detalje zbog zaštite žrtava, u opisu kaznenog djela piše kako ovo kazneno djelo znači da je…

– …djetetu nanesena teška tjelesna ozljeda ili je narušen njegov tjelesni ili emocionalni razvoj ili je dijete ostalo trudno, ako je u djelu sudjelovalo više počinitelja, ili je djelo počinjeno nad posebno ranjivim djetetom ili je počinjeno od člana obitelji ili osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, ili je počinjeno na osobito okrutan ili osobito ponižavajući način – navodi se u članku 158. stavak 2 kaznenog zakona, a za to je predviđena kazna zatvora od tri do čak 15 godina.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI