Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Zanimljiv prijedlog oporbenjaka uoči donošenja proračuna

“Uzmite novac političkim strankama i dovedite na Picokijadu Merlina, Parni valjak i Dubiozu!”

Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća donijet će se proračun Grada Đurđevca za sljedeću godinu, a već sada je poznato da će s planiranih 20,6 milijuna eura prihoda biti to i najveći proračun u povijesti ovog podravskog grada. Najveći dio prihoda odnosno nešto više od 13 milijuna eura u gradsku blagajnu trebalo bi stići na ime pomoći u što se računaju sva sredstva povučena iz EU fondova i iz subjekata unutar proračuna.

Pošto stranka Nezavisni Željka Lackovića čiji je član i gradonačelnik Hrvoje Janči ima čvrstu većinu, za očekivati je da će predloženi proračun biti i prihvaćen, no vijećnik SDP-a Marko Fucak pripremio je dva amandmana. U prvom predlaže uvrštenje 300 tisuća eura za novi projekt izgradnje glazbene škole za što bi se novac namaknuo smanjenjem predviđenog plana za ured gradonačelnika (160 tisuća eura), izgradnju plivališta u vrtiću (40 tisuća eur) i održavanje komunalne infrastrukture (100 tisuća eura). Drugi amandman odnosi se na povećanje za 30 tisuća eura na aktivnost manifestacije u organizaciji grada, a do tih dodatnih sredstava bi se došlo skidanjem 7000 eura s donacija političkim strankama te 23 tisuća eura za redovni rad upravnih tijela.

-U lipnju nas čeka 56. Picokijada i stoga predlažem da se sljedeće godine turistička ponuda proširi i oplemeni za tri zvučna izvođača prepoznatljiva u cijeloj regiji. Time bi se pojačao značaj same manifestacije, a i broj posjetitelja bi se povećao, što bi bio dodatni benefit za sam Đurđevac ali i za lokalne ugostitelje i iznajmljivače smještaja. Prijedlog je da predsjednik Turističke zajednice Grada Đurđevca već sada krene u dogovore s menadžerima Dine Merlina, Parnog Valjka i Dubioze kolektiv – istaknuo je Fucak i svoje prijedloge izvođača, a smatra on i da bi bilo vrijeme da se krene u izgradnju glazbene škole u Đurđevcu.

-Predlažem da Grad Đurđevac krene u investicijski ciklus izgradnje moderne i arhitektonski inovativne glazbene škole, koja bi svojim izgledom to jest dizajnom bila jedinstvena u Hrvatskoj. Plan je da se u 2024. godini otkupi dio zemljišta u užem centru grada i pripremi sva potrebna dokumentacija (idejni projekt, ishode potrebne suglasnosti, izradi geodetski elaborat, glavni projekt) te ishodi građevinska dozvola, za što bi na početku investicije bilo dovoljno 300.000,00 eura. Financijska sredstva za samu izgradnju nove glazbene škole planirala bi se u proračunu za 2025. godinu i projekcijama za 2026. i 2027. godinu – predlaže Fucak, no vidjet ćemo hoće li neki od njegovih prijedloga biti prihvaćen.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati