Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vaš glas vrijedi: Uključite se u izradu strategije razvoja Ludbrega i okolice

U srijedu 1. lipnja u Maloj vijećnici Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak predstavnici Međunarodne agencije za razvoj (Mara) održat će radionicu ‘Izrada strategije razvoja urbanog područja Varaždin u razdoblju od 2021. do 2027.’ Grad Ludbreg je, naime, dio prostorno-funkcionalne cjeline urbanog područja sjedište kojega je Grad Varaždin, a osim Ludbrega tu su još i Novi Marof  te Varaždinske Toplice kao i općine Beretinec, Gornji Kneginec, Jalžabet, Martijanec, Maruševec, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Urbana područja uspostavljena su radi ravnomjernog razvoja svih krajeva Hrvatske kroz regionalnu politiku ulaganja u budućnost, stvaranje novih radnih mjesta, konkurentnost, gospodarski rast, veću kvalitetu života i održivi razvoj. Sve to moguće je putem ITU mehanizma koji ima za cilj decentralizaciju, odnosno definiranje zajedničkih smjerova razvoja, olakšavanje zajedničke provedbe projekata te nadilaženje administrativnih granica i stvaranje povoljnijeg okruženja urbanog područja u cjelini. Naglasak je pak na razvoju regija i jedinica lokalne samouprave tako da izravno i snažno doprinose pametnom i održivom rastu naše zemlje. U to se mogu uključiti svi zainteresirani i to putem radionica koje su ključan dio strateškog planiranja, jer istinski održiv i pravedan razvoj moguć je samo kroz sudjelovanje što većeg broja stanovnika urbanog područja.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

LIJEK ZA UGODAN I ZDRAV ŽIVOT

Novi termini vježbi u vodi za zlatnu dob

ROMAN SOVIĆ, VODITELJ ŠKOLE NOGOMETA O LOŠIM REZULTATIMA MLADIH SLAVENAŠA

“Uskoro ćemo imati bolesne mlade ljude ako se svi ne pozabavimo fenomenom modernih tehnologija”

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

Upišite pojam koji želite pretraživati