Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vatrogasci slavili svoj dan: “Meteorolozi najavljuju zahtjevno ljeto, spremni smo!”

Danas je u prostorijama Županijske uprave župan Darko Koren sa svojim suradnicima primio za vatrogasce u povodu Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana njihovog zaštitnika, svetog Florijana, koji se obilježavaju 4. svibnja. 

-Najvatrogasnija smo županija u državi na što smo iznimno ponosni, a koliko smo daleko otišli pokazala je i nedavna smotra vozila i opreme na kojoj se vidjelo kakav smo napredak napravili u posljednjih nekoliko godina. Nadovezujemo se na pomoć koju dobivate preko Vatrogasne zajednice RH, maksimalna smo podrška kroz logistiku, financiranje i organizaciju, nabavu opreme i financiranje redovnog rada zajednice iz županijskog proračuna – poručio je župan uz čestitku blagdana i zaštitnika svetog Florijana.

Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Darko Palaš zahvalio je županu na prijemu, kao i Županiji na podršci koju pruža sektoru vatrogastva.

-Posebno se ponosimo i našim vatrogaskinjama jer smo druga županija u Hrvatskoj po broju profesionalnih i dobrovoljnih žena u vatrogastvu. Također smo ponosni i na održavanje 1. smotre vozila i opreme gdje smo na jednom mjestu prikazali napredak sustava zaštite od požara i vjerujem da je to bilo zanimljivo za vidjeti – kazao je Palaš.

Svoje zadovoljstvo suradnjom sa Županijom izrazio je i zapovjednik VZ KKŽ Zvonimir Habijan.

-U ovoj godini smo imali 245 intervencija, čak za 110 više nego prošle godine, a prvenstveno se povećao broj požara otvorenog tipa, kojih je bilo 56, u odnosu na šest 2021. godine. Meteorolozi predviđaju zahtjevnu godinu što se tiče vremena, a vatrogasci se već sad pripremaju za sezonu.

Dodajmo i kako je u tijeku osposobljavanje za rad s helikopterima i gašenje požare otvorenog prostora u kojemu sudjeluje 62 vatrogasca s područja naše županije, dobrovoljnih i profesionalnih. Osposobljavaju se i vozači C kategorije te vatrogasci za zvanje vatrogasnih časnika, njih 60-tak, a planiraju i osposobljavanja gašenja požara električnih automobila i solarnih panela. Aktivni su i po pitanju zbrinjavanja raseljenog stanovništva Ukrajine, a važno im je i ulaganje u mlade kadrove, gdje provode pripremu za natjecanja te planiraju poslati 16 vatrogasaca na osposobljavanje za voditelje vatrogasnih mladeži. 

Vatrogasna je zajednica dobila i velik broj novih vozila u posljednje dvije godine, kao što je pojasnio zapovjednik Habijan, koja su vrijedna 27 milijuna kuna, a samo iz programa Ministarstva unutarnjih poslova su stigla četiri velika vozila vrijedna 12,5 milijuna kuna. Planira se i novi program nabave vozila vrijedan 84 milijuna kuna koji vodi Hrvatska vatrogasna zajednica i ministarstva, preko kojeg bi u našu županiju trebalo stići pet velikih vatrogasnih vozila.

FOTO kckž

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati