Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DVD STARIGRAD

Vatrogascima stigla oprema vrijedna 25.000 eura

Glavni vatrogasni zapovjednik i predsjednik VZG-a Koprivnica, Slavko Tucaković, prisustvovao je primopredaji opreme koja je stigla u DVD Starigrad. Naime, DVD Starigrad iz dva izvora financiranja nabavio je opremu vrijednu 25.404 eura, a radi se o osobnoj zaštitnoj opremi, agregatu, motornoj pili o ostaloj opremi koja će služiti operativnim vatrogascima iz Starigrada na intervencijama.

Prvi izvor financiranja ukupne vrijednosti 18.244,41 eura odnosi se na Poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije (FSEU.2022.MUP.)“ u okviru operacije „Zamjena vatrogasne i IKT opreme DVD-a Starigrad oštećene prilikom uklanjanja posljedica od potresa“.

DVD Starigrad je na temelju organizacije i provedbe pokazne vježbe ‘Starigrad 2022.’ od Hrvatske vatrogasne zajednice ostvario pravo na financiranje opreme u vrijednosti 53.950 kuna te je nabavljeno deset kompleta osobne zaštitne opreme.

Željko Cvrtila, predsjednik DVD-a Starigrad, prilikom primopredaje zahvalio je glavnom vatrogasnom zapovjedniku na podršci Hrvatske vatrogasne zajednice. – Obje nabave proveli smo do kraja i zahvaljujem svima koji su sudjelovali. Oprema je potrebna kako bismo učinkovito rješavali sve intervencije na koje ćemo izlaziti, a osim one koju smo dobili putem Javnog poziva, tu je i deset kompleta osobne opreme za gašenje šumskih požara, odnosno požara otvorenog prostora. Osim kombija koji je u društvo stigao lani, ovo je najveća nabava opreme do sada u društvu, rekao je predsjednik Cvrtila.

Glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković naglasio je kako ljude treba opremiti i zaštititi na intervencijama. – Nabava ove opreme rezultat je rada DVD-a Starigrad, ali i gradske Vatrogasne zajednice. Dobro smo opremljeni i moramo raditi s ljudima, posebno djecom i mladima. DVD Starigrad od osnutka radi dobar posao, od onih koji su počinjali, pa sve do novih generacija i to govori dovoljno o ovom društvu, rekao je Tucaković

FOTO: Sanja Markić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

dječji doplatak

HZMO upravo objavio dobru vijest za više od 80 tisuća građana

završio radni posjet predsjednika Milanovića Podravini

“Plaće u Podravki su visoke i zbog Belupa koji je imao veliki rast prihoda u Rusiji”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati