Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
boje se da će netko stradati

Već godinu i pol nije sanirana rupa na nogostupu

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac na nogostupu na ulazu u Bilogorsku ulicu već godinu i pol nije sanirana rupa. Budrovčani su u više navrata upozorili gradsku upravu na oštećenje na nogostupu pa su ogorčeni što rupa još uvijek nije sanirana.

– Rupetina na nogostupu predstavlja opasnost za pješake, ali i za bicikliste jer i oni koriste stazu. Nedavno su asfaltirali odvojke u našem naselju koji su udaljeni kojih 500-ak metara i žalosno je da ni tad nisu mogli s dvije-tri lopate asfalta zakrpati rupu. Očito se netko mora dobro polomiti da bi gradska uprava reagirala – ističu Budrovčani.

Na mjestu oštećenja, dodaju oni, nije postavljeno nikakvo upozorenje pa rupa posebnu opasnost predstavlja u večernjim satima jer je taj dio nogostupa slabije osvijetljen.

– Ne vjerujemo da je financijska situacija tako teška pa da Grad nema novca za nekoliko lopata šljunka i asfalta ili da se barem postavi nekakvo upozorenje jer ima onih koji zaborave na to oštećenje pa se „popikavaju“ – kažu Budrovčani.

Rupa na nogostupu predstavlja opasnost za pješake i bicikliste

Dodatni problem, dodaju oni, predstavlja i činjenica da staza nema rubnjake. Zbog toga su nastala oštećenja i na drugim dijelovima nogostupa.

– Na većem dijelu staza je na rubovima prekrivena travom pa i to predstavlja ruglo. Ako nam je Grad htio izgraditi nogostup, onda su radovi trebali obuhvatiti i postavljanje rubnjaka. I ova rupa, kao i ostala oštećenja, samo pokazuju da su dobro štedjeli na stazi u našem naselju. Gradu smo dobri kad treba plaćati komunalnu naknadu, ali kad treba nešto uložiti u naše naselje, onda se očito dobro štedi – zaključili su Budrovčani.       

U gradskoj upravi ističu kako su u tijeku radovi u sklopu projekta aglomeracije na području grada Đurđevca i prigradskih naselja te se još izvode priključci. – Nakon što završe ovi radovi, krenut će se s asfaltiranjem i sanacijom pješačkih staza, cesta i javnih površina te će se u sklopu tih radova sanirati i navedena oštećenja. Svi radovi prate zadanu dinamiku i izvode se planiranim redoslijedom – dodaju u gradskoj upravi.

FOTO: Dušan Tončić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

POČINJU RADOVI U OPĆINAMA IZOSTAVLJENIMA IZ PROJEKTA ALGOMERACIJE

Gradit će se vodovod u Rasinji i Sokolovcu, radi se glavni projekt za Legrad

rapsodija na gostovanju

Kakva razbijačina Rujevice! Slaven s četiri komada natrpao kandidata za naslov prvaka

Lori Ludbreg svoja vrata otvara na proljeće

Ludbreg prvi u Hrvatskoj dobiva Newton sobe

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO: Slavica (77) muku muči s očnom mrenom i žutom pjegom

SVI ĆE SIGURNO PRESELITI U PRVU ŽNL

Torčanci, Ždalčani i Herešinčani u borbi u kojoj neće biti gubitnika

Upišite pojam koji želite pretraživati