Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
AGLOMERACIJA U POSLJEDNJOJ FAZI

Većina problematičnih ulica bit će asfaltirana do kraja godine

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Projekt aglomeracije u Koprivnici i okolici ulazi u završnu fazu i već se krenulo sa sanacijom dijelova ulica u kojima su se obavljali radovi. Potvrđuju to i brojke iz kojih je vidljivo da je od 102 kilometra novog kanalizacijskog cjevovoda trenutno izgrađeno 88,3 kilometara, odnosno 86,4 posto. Što se tiče vodovoda, planirana su 32 kilometra nove i rekonstruirane mreže, a dosad je odrađeno 27,7 kilometra ili 86,6 posto trase.

Za korisnike je važno da je odrađeno šest tehničkih pregleda pa se stanovnici dijelova Kunovec Brega, Starigrada i Draganovca mogu priključivati na novu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, a isto mogu kroz koji dan očekivati i stanovnici na području općina.

– Nakon svojevrsne krize s nabavom asfaltne mase, sada je situacija puno bolja i već je krenulo asfaltiranje po ulicama grada i općina. Radovi su bili dugi, ali u narednih 50 godina ovim će se projektom riješiti sva vodnokomunalna problematika na području gdje su obavljani radovi – kaže Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Gradonačelnik Mišel Jakšić potvrdio je da će do kraja tekuće godine većina građana moći odahnuti, jer će ulice biti vraćene na početne postavke, pa i bolje. – Velik dio ulica će dobiti novi sloj asfalta jer nema smisla krpati neke ulice u kojima su odrađeni veći zahvati. One ulice u kojima su radovi bili manji, njih ćemo riješiti na taj način, krpanjem, ali takvih je tek nekoliko – pojasnio je gradonačelnik Jakšić.

FOTO Sonja Badalić

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

U krvi imao 1,92 promila

Pijani muškarac (44) u Koprivnici pao s električnog romobila i zadobio teške tjelesne ozljede

IZLET

FOTO Virovski umirovljenici hodočastili u Mariju Bistricu

lokalni nogomet

FOTO Močile druge, Borac pao u Virju, Herešinu ‘prvi set’, Križevčani kiksali i ostali bez naslova

iskustvo pacijenta

Milka (70): “Popiknem se kad me tlak ošine pa ljudi misle da se baba napila!”

za svakog je bilo ponešto u Legradu

FOTO Legrađani se družili na sajmu udruga, slijedi bogat sadržaj uz proslavu dana općine

OLIMPIJADA DJEČJIH VRTIĆA U ĐURĐEVCU

FOTO/VIDEO Mališani iz Đurđevca najbolji, Novigracima nagrada za fair play


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati