Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

Među dobitnicima priznanja za uzoran rad povodom dana policije troje je djelatnika PP Ludbreg: Lidija Novak, administrativni tajnik u PP Ludbreg, Marinela Bačani, vođa ophodnje u PP Ludbreg i Saša Gizdavec, vođa sektora u PP Ludbreg.

Uz svečanost, bilo je i prilika osvrnuti se na trenutačno stanje sigurnosti na prostoru PP Ludbreg, koje možemo ocijeniti kao zadovoljavajuće, ističe načelnik Ivica Kokot.

– U prvih osam mjeseci 2023. godine u odnosu na osam mjeseci prošle godine, bilježimo pad broja kaznenih djela za osam posto, pad broja prekršaja protiv javnog reda i mira za 39 posto, pad broja prometnih nesreća za 37 posto. Ono što je još bitno za istaknuti je da nam je otkrivačka djelatnost 82 posto, odnosno od 10 kaznenih djela u 8 ili 9 slučajeva otkrijemo počinitelja. Kad promatramo strukturu kriminaliteta, 96 kaznenih djela od 207 odnosi se na opći kriminalitet, krađe i teške krađe, druga polovica odnosi se na štetu mladeži i obitelji, a ostatak čine kaznena djela kibernetičkog kriminaliteta i druga kaznena djela – rekao je Kokot.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati