Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Proslava Dana općine Legrad

Velika svečanost u Kutnjaku, stigao i Milanović

Dani Općine Legrad ove godine prolazi u znaku obilježavanja 30. godina osnutka Općine Legrad. Upravo zbog toga priređen je bogat program i mnoštvo aktivnosti.

Tako su održani ili će tek biti organizirani razni kulturno-umjetnički i zabavni događaji u svim naseljima općine. Naravno, sve uz suradnju udruga koje djeluju na području općine.

Središnji događaj odvio se danas u Vatrogasnom domu u Kutnjaku. Naime, tamo je održana Svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Općine Legrad i svečanog obilježavanja 30. godina osnutka Općine. Tom je prilikom održana i primopredaja novog vatrogasnog navalnog vozila.

Na svečanost u Kutnjak stigli su brojni gradonačelnici i načelnici općina, a uz župana Darka Korena pristigao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

– Ukoliko usporedimo razvoj čovjeka i općine, u prvih 30 godina života čovjek raste, razvija se, uči, a nakon toga dolazi najplodonosnije razdoblje čovjekovog života. Kada bismo to primijenili na razvoj općine, pred nama je najplodonosnije razdoblje u napretku općine – citirao je u svom uvodnom govoru predsjednika općinskog vijeća susjedne općine načelnik Legrada Ivan Sabolić.

Načelnik se u svom govoru osvrnuo na izvršene projekte unazad godinu dana, od zadnje proslave Dana općine, posebno istaknuvši povećanje broja djece u dječjem vrtiću, koji broji oko 50 polaznika.

– Još dok se nije osušila tinta kada je potpisan zakon prema kojemu su osnovani Gradovi i Općine, krenula je kuka i motika da se to sve ukida. Što da se ukida? Sigurno ne Koprivnica ili Đurđevac, već općine s manje od 2 tisuće stanovnika. To bi prve vas pokosilo, kao i slične Općine. Što nije pravedno, jer ste i vi dokazali da je ovakav sustav održiv – obratio se u svom govoru predsjednik Zoran Milanović.

Inače, program je počeo još prošle subote, kad je organizirana manifestacija „Sport za sve”. Održana je i Županijska smotra dječjeg folklora, tradicionalno ribičko natjecanje Leskov prut. Također, održano je obilježavanje 90.godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zablatje, dani otvorenih vrata“ Dobrovoljnog vatrogasnog društva Legrad.

Još je na rasporedu, i to ovaj četvrtak s početkom u 10 sati , spust rijekom Dravom. Isti dan moći će se uživati u praćenju nekoliko sportskih turnira u Sportskom centru Fizeš. Organizirani su turniri u tenisu, košarci i nogometu.

U petak je na rasporedu Noćno trap gađanje na leteće mete u Lovačkom domu u Legradu. U subotu s početkom u 17 sati organizirana je proslava 90. godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Selnica Podravska u Vatrogasnom domu u Selnici Podravskoj.

U 19 sati KUD „Zrin“ izvest će kulturno-umjetnički program, dok će u 20 sati započeti narodno veselje za sve željne dobre glazbe i plesa uz Tamburaški sastav Krizni stožer.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati