Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dolazite?

Velika blues-rock poslastica koprivničkih izvođača za kraj godine!

Povodom završetka ovogodišnje koncertne sezone, organizator Bluzz klub Koprivnica, pivnica „K Franzu“ i koprivnički glazbeni entuzijasti organiziraju veliki koncert u petak, 29. prosinca 2023. godine. Početak je točno u 20 sati u koprivničkoj pivnici „K Franzu“, Ulica Hrvatske državnost 10.

Predstavljamo vam u nekoliko riječi izvođače koji će nastupiti o ovom bogatom prednovogodišnjem programu.

Koncert će u 20 sati otvoriti vremešni koprivnički kantautor Ivan Kovač Kaj. Predstaviti će i neke skladbe sa novog albuma „Sviram blues“ koji je objavljen prije nekoliko dana za diskografsku kuću „Spona Music“, a pratiti će ga poznati zagrebački glazbenik Zoran Haraminčić Hara, koji je bio i producent albuma. Pjesme sa albuma i prvi spot za skladbu „Drova Blues“ za sada možete potražiti na You Tube-u, a prava koncertna promocija sa gostima koji su sudjelovali na snimanju čeka nas početkom iduće godine.

Akustični blok nastaviti će samozatajna Ana Domjan Babić koja će izvesti svoj izbor „cover“ balada prateći se na akustičnoj gitari, ovog puta uz podršku Tomislava Sokača.

Nakon njih, u ovom akustičnom bloku, predstaviti će se vokalno-instrumentalni duo Wave, kojeg čine Valentina Mikec i Vedran Krulić. Pripremili su covere poznatih svjetskih i ponešto domaćih glazbenih hitova u vlastitom aranžmanu, koristeći pritom fingerstyle gitarsku tehniku.

Rockerski dio programa otvara u 22 sata grupa Nervni slom. To je prva autorska koprivnička hard rock skupina koja će ovim nastupom proslaviti svoj 45. rođendan. Nastupiti će u originalnom sastavu: Josip Ninković-gitara (osnivač grupe iz 1978. godine i autor većine pjesama), Tihomir Draksler-bas gitara (jedan od osnivača grupe iz 1978. godine i autor nekih pjesama), Darko Budna-vokal,gitara (član grupe od 1980. godine) i Darko Potočnik (jedan od originalnih bubnjara grupe iz sredine 80-ih).

Dobru rock zabavu nastavlja grupa Touch Down. Skupinu čine iskusni koprivnički glazbenici koji njegujueksperimentalni urbani blues-rock izričaj. Osim pokojeg blues-rock klasika, predstaviti će i vlastite autorske pjesme. Grupa će nastupiti u sastavu: Zdravko Capek Capa-bas, Darko Potočnik Snoopy-bubanj, Darko Budna Butch-gitara/vokal, Tihomir Bartolić Tićo-gitara i Mihael Kivač-klavijature. Već tradicionalno, na nekoliko pjesama, njima će se kao pjevačica pridružiti talentirana Ana Domjan Babić.

Program će nastaviti specifična melodiozna koprivnička rock grupa Tamna strana koja će odsvirati svoje autorskepjesme, ali i poneku obradu iz pjesmarice ex Yu rocka. Grupu su pokrenuli ex Nervni slom osnivači Josip Ninković-gitara, vokal i Tihomir Draksler-bas gitara, kojima će se na koncertu pridružiti mlade snage: Denis Ninković-gitara, Ivica Šnajdar-bubanj i Kristina Baron-vokal.

Nakon njih, svoj program izvesti će totalno neovisni i kreativni članovi skupine Trava i užas.

Skupinu čine Tamara Leško Magić i Danijel Magić, javnosti poznati i po pseudonimima Wilma Thackeray i Hrvoje Luburicha na nastupu će im se pridružiti mladi bubnjarPatrik Kalinić kojeg pamtimo iz grupe The HazeUglavnom, očekujte neočekivano!

Na samom kraju, po koju pjesmu odsvirati će i članovi koprivničkog blues kluba.

​Ulaz je besplatan, a za tehničku stranu koncerta pobrinuti će se tvrtka Top Audio.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROŠTENJE

FOTO Prugovčani slave blagdan svete Margarete

U ORGANIZACIJI ŽUPA KALINOVAC I BUDROVAC

FOTO Mladi se družili uz kateheze, ples i igre

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati