Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Veliki doprinos rasvjetljavanju Križevaca u ranom srednjem vijeku

Doktor znanosti na području povijesti i poznati Križevčanin Dejan Pernjak uskoro objavljuje monografiju o križevačkom Pavlinskom samostanu. U 432 stranice knjige, kako je sam rekao, pretočeno je pet godina znanstveno-istraživačkog rada, a izdaje je Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), odnosno Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Na tu je temu Pernjak ustvari i doktorirao na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu još 2019. godine, a ova znanstvena publikacija dodatno je proširena i detaljnije obrađena.

– Monografija je posvećena mom pokojnom mentoru prof. emer. dr. sc Miji Koradi koji mi je bio velika potpora te me ohrabrivao i poticao da radim na njoj. Vjerujem da je ova knjiga velik doprinos rasvjetljavanju jednog dijela povijesti Križevaca u ranom novom vijeku, koji nije u dovoljnoj mjeri istražen – rekao je za Podravski Pernjak, nadodavši kako će publikacija biti objavljena vrlo skoro.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI