Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Veliki povratak narodnjaka u Đurđevac pod pokroviteljstvom TZ-a?

piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

U dolasku je velebni narodnjački koncert u gradu Đurđevcu! To već nije ni novost da nam dolazi Hanka Paldum i Duško Kuljiš. Jedva čekam i baš su dobrodošli. Dobrodošla je i promjena stava grada prema narodnjacima od svetski poznate zabrane narodnjaka za svaku Picokijadu. Je li se grad i vodstvo grada konačno osvijestilo da „dozvoli“ takav skup u našem čednom gradu ili je to samo predizborni trend i dodvoravanje masi?

Puno sam pisal protiv svih zabrana pa i protiv zabrane narodnjaka i bilo koje glazbe na Picokijadi. Poznata zabrana je toliko notorna i glupa da su i sami tvorci iste shavtili njenu notornsot i glupost. Doduše, neki su otišli i korak dalje. Promjer toga je direktor TZ Đurđevac, koji je prije Picokijade protiv narodnjaka jaukal po TV kućama širom domovine, a sad zdušno brani narodnjake i održavanje koncerta na službenim stranicama TZ Đurđevac. Salto mortale bi se reklo. Sam sebi jede izgovoreno. Pa kao koncert je privatni i to nema veze z gradom. Ak je tak, onda čemu reklama privatnog koncerta na gradskim stranicama TZ, koje svi mi plaćamo?

Ako je za verovati glasinama, grad i TZ sufinaciraju isti koncert, istih narodnjaka po kojima pljuju u vreme Picokijade, no to neje moj posel da proveravam, to prepuštam vama. Kak bi rekeli „to sad neje tema“. Majke mi, to se ne zna ko je lud, a ko napušen. Ne vidim razloga da se ne posipaju pepelom i da veliki vođa i njegove lutke na koncu ne priznaju da su pogrešili i da oslobode svoje narodnjačke porive i puste „pesme“ i na Picokijadi jer to narod ipak voli. Pak budu zmišljali da je Hanka sevdah i da je Duško light narodnjak mesto da se puste čorava posla i da priznaju da su fulali ceo fudbal. Svaka čast privatnoj inicijativi na hrabrosti da se ovakve legende dopeljaju u naš grad. Konačno je neko skužil kaj raja voli jer da se čeka tam nekog raspasanog mačka iz TZ, Đurđevcom bi i dalje zavijali najjeftineši bendovi i bledunjave zvezde.

Još je najveća podlost svega dobronamjernog od strane grada to da se na ovakav način kao dodvoravaju privatnoj inicijativi. Kao oni podržavaju svoje ugostitelje, a i dalje im zdušno rade na konkurenciji, usmjeravajući celi program turizma na svoje objekte pod peruškom firme Stari Grad. Privatnicima daju, eto, besplatne reklame na FB stranici turističke zajednice, a z druge strane im svojom nelojalnom konkurencijom direktno kradu kruha. Svaki veći event presele u dvorište svojih restorana u Starom Gradu, Boriku i na ŠRC. Dok birtašima na trgu uvjetuju suncobrane, Picokijadu budu odvlekli k sebi na periferiju de njima igra. Tak da bolje nek ne pomažu i nek se drže svojih zabrana jer uz ovakovo pomaganje nama budu crkle dve krave, a mogla je samo jedna. Još je najzanimljivije ovih dana pratiti reakcije pripadnika braniteljske populacije usko vezane uz vlast u Đurđevcu, a kojima smeta Prijovička u Zagrebu pa je pljuju i moraliziraju. Isti koji načelno slušaju i puštaju Rock&Rolla sad šute ko mali miševi dok im bude Duško sviral u krilu podno utvrde Starog Grada jer je sve to blagoslovil veliki vođa. Od sto junaka glasa čuti nije. Jedini je narod taj koji voli zabavu i koji bu si došel popiti bezbrigaša i za svoj gušt popevat:

„Ali pamtim još

One livade, one rijeke

One šume i puteljke

Staru majku dok se smije

I ognjište dok me grije“

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati