Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
TRAKTORIST JE U BRAVICI OSTAVIO I KLJUČEVE, MOŽDA DA VOZILO MAKNE ONAJ KOME SMETA

Veselin nepropisno parkirao svoj IMT. Sud mu izrekao kaznu od 1050 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Novčana kazna u ukupnom iznosu od 1.050,00 eura izrečena je Veselinu iz Podravine. On se u probleme uvalio kada je u jednom podravskom selu upravljao traktorom IMT, stoji u presudi Prekršajnog odjela Općinskog suda u Koprivnici. Preciznije rečeno, nije kažnjen zbog nepropisnog upravljanja traktorom, već ga je dežurni policajac na terenu zatekao kako je traktor nepropisno – parkirao.

On je IMT-a ostavio na dijelu kolnika gdje prometne trake nisu obilježene tako da je širina slobodnog prolaza između istog i suprotnog ruba kolnika iznosila manje od četiri metra. Prevedeno, on je svoj traktor ostavio parkiranog praktički na sredini ceste te je između njega i suprotnog kolnika ostalo tek 120 centimetara prolaza, nedovoljno da se ondje provuče i furgon braće Trotter.

No, kada je policajac već zatekao tako nepropisno zaustavljen traktor, odlučio je nesavjesnom vozaču „nalijepiti“ sve što mu je mogao. Doduše, Veselin mu je itekako dao povoda. Tako mu je za nepropisno parkiranje izrečena kazna od 30 eura, isto koliko i zato što je u kontakt bravi za paljenje vozila ostavio pripadajuće ključeve. Možda je traktorist samo mislio najbolje i ključeve je u bravici ostavio iz razloga da traktora sam pomakne sudionik u prometu kojem će njegovo vozilo smetati.

Na svoju žalost, time je počinio prekršaj članka 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji kaže da je prije nego što napusti vozilo, vozač koji ostavlja auto na cesti dužan poduzeti sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo krene s mjesta na kojem ga je ostavio ili ga neovlaštene osobe stave u pokret. Najveći dio izrečene mu kazne odnosno 600 eura odnosi se na činjenicu da je Veselin upravljao traktorom i prije nego što je stekao pravo na upravljanje vozilima F kategorije.

Osim toga, traktor nije bio registriran ni osiguran pa mu je za to izrečena novčana kazna od 90 odnosno 300 eura. Presudom mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije u trajanju od šest mjeseci koja će stupiti na snagu jednom kada i ako stekne pravo na upravljanje. Što je ovaj nesavjesni traktorist želio i kako mu je zapravo pala ideja da traktor ostavi nasred ceste, vjerojatno nikada nećemo saznati pošto je sud procijenio da nije nužno ispitivanje optuženika pošto je sve bilo vidljivo iz dokumentacije i policijske prijave, a čuveni Veselin se na ovu presudu može žaliti.

FOTO ilustracija/fotografija nema nikakve veze s opisanim događajem

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

NAKON KOPRIVNICE OVAJ HARD DISKONTER DOLAZI U JOŠ JEDAN GRAD

Poznati trgovački lanac otvara i drugi prodajni centar u Podravini!

Upišite pojam koji želite pretraživati